magnetna resonanca

Za starše, ki imajo otroka z Epilepsijo.

magnetna resonanca

OdgovorNapisal/-a ZOJA » 25 sep 2006, 10:42

Pozdravljeni.S hčerko sva 2.leti čakali na magnetno resonanco tudi zato,ker jo je zdravnica2x pozabila naročiti.Ko sva končno dobili datum nisva mogle it ker smo bili ravno na morju.Pravočasno sem odpovedala in prosila,če naju lahko zamenjajo z drugim pacientom,ki ima datum kasneje.Mislim,da bi bil marsikdo vesel,če bi prišel prej na vrsto.Nato so nama sporočili,da imava termin 22.septembra.Ko sem jih v ponedeljek klicala zakaj ne dobim vabila in kdaj lahko prideva so mi odvrnili,da datum velja,a šele leta 2007.Ne morete si mislit kako sem bila huda.Poklicala sem še druge bolnice in v Valdoltri naročajo za mesec oktober?!Močno upam,da naju bodo vzeli,da končno izvemo,kaj se naši punci dogaja.Vem,da je veliko otrok,ki so huje prizadeti kot je Tajda ampak ona je moj otrok in trpim z njo.Ali se tega zdravniki ne zavedajo ali kaj?Zdravnica je še sama rekla,da se bo na osnovi izvidov videlo,kaj bo v prihodnosti z njo.Malo sem se razpisala ampak res sem huda.Ali je še kdo drug probal kakšno drugo bolnico za MRI?Ali so vam potem v LJ kaj težili?Mal me je strah.Lep pozdrav
ZOJA
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 29 avg 2006, 10:23

OdgovorNapisal/-a Merima » 25 sep 2006, 20:59

Ja, imam podobne izkušnje z mojim sinom. Sicer bi prišel na vrsto maja 2007 - naročen je bil v začetku avgusta - kar je prej kot vaša hči, vendar se je to meni zdelo nesprejemljivo. Zato sem tudi jaz klicala naokoli in v Celjski bolnišnici dobila datum že v novembru. Bili so celo tako prijazni, da so me dvakrat klicali, prvič, da so se opravičili, ker niso posredovali datuma za pregled v istem tednu kot sem jaz poslala napotnico, nato pa še, da so razložili ves postopek. Kaj je narobe v Ljubljani, ne vem. Verjamem, da je zasedenost velika, vendar bi lahko paciente preusmerjali k privatnikom, ki tudi imajo te aparature, otročke, ki pa potrebujejo anestezijo in pa ostale osebe s konkretnimi težavami pa prioritetno sprejemali tu.
Merima
 
Prispevkov: 16
Pridružen: 14 jun 2006, 16:53

OdgovorNapisal/-a Nada » 26 sep 2006, 13:04

Jaz sem lani dobila dobila napotnico od nevrologa za MR. Zraven mi je pa dal še vizitko od MEDILAB centra, kjer delajo tudi vse vrste slikanj MR in CT.To je privat center v Ljubljani kjer pa sprejmejo tudi določeno število pacientov z napotnicami brezplačno.Ne boš verjela, da sem dobila datum že čez 3 tedne odkar sem se naročila po pošti pa sem potem morala poslati samo še kopijo moje napotnice, da so verjeli.
Za KC pa mi je nevrolog rekel, da se čaka 2 leti, da so grozne vrste in slaba aparatura.
Mogoče pa sem imela samo jaz tako srečo kaj pa vem meni je bilo važno samo da je vse v redu.
Nada
 
Prispevkov: 58
Pridružen: 06 nov 2005, 15:28
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a ZOJA » 26 sep 2006, 18:48

Jaz sem tudi klicala v Medilab,ampak Tajde ne vzamejo,ker bo morala biti v splošni anestaziji.Upam,da naju bodo v Valdoltri vzeli,kajti ni še 100%.Prosila sem tudi za sina,ki je hiperaktiven in je nevrolog tudi zanj predlaga MRI.Če pa ne bo šlo bom poizkusla še v Celju.Me pa prav zanima,kako to,da naju ni nevrologinja poslala v drugo bolnišnico,če vejo,da se pri njih toliko čaka.Očitno se res moraš za vse sam borit.Moja sestra je invalid,ker jo je pri 9.mesecih kap in ima tudi epi napade,zaradi poškodbe možganov in ko mi je mami pripovedovala za kaj se je mogla vse sama borit,da je sestra kolikortoliko zdrava in samostojna ji nekako nisem verjela in si mislila,da to je bilo pred 30.leti vidim,da sedaj ni kaj prida bolje,razen kar je medicina napredovala,drugače se pa za vse moraš sam brigat in prosit.
ZOJA
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 29 avg 2006, 10:23

OdgovorNapisal/-a romana » 26 sep 2006, 22:06

Mogoče je v Lj problem v tem, da imajo dotrajane aparate, ki se večkrat pokvarijo, poleg tega pa morajo vzeti poleg naročenih bolnikov vse urgentne primere (tumorji, krvavitve, poškodbe...) Sama slabih izkušenj iz Lj nimam, res pa je, da smo dolgo čakali, tudi same vrste so dolge (majhni otroci, ki morajo počakati na anestezijo, ker ne smejo prej nič jesti so lačni, žejni...res ni prijetno). Je pa prav, da takšne otroke vzamejo naprej. Tako, da je tista ura, ko te naročijo, bolj tako- tako...
romana
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 03 nov 2005, 21:59
Kraj: Vodice

OdgovorNapisal/-a katruša » 28 sep 2006, 10:00

Pozdravljeni!

Po tem, kar ste napisale, vidim, da smo imeli srečo, da je moj sin ujel še zadnji vlak za MR preiskavo v juliju.
Konec junija so baje na pediatrični kliniki dobili direktivo, da še zmanjšajo število pregledov in da pošiljajo na MR le še urgentne primere. Ampak za nas starše, ki smo v negotovosti (in verjamem, da za pediatre tudi!), so URGENTNI VSI!!!
Že tako v KC izvajajo MR z anestezijo samo ob petkih in večina otrok anestezijo potrebuje. Kot sem seznanjena, izvajajo MR z anestezijo le v KC, ali je to torej možno tudi v Valdoltri? Ali še kje drugje?

Situacija v KC je trenutno grozljiva. Dela le 1 MR, drugega demontirajo in tako sprejemajo le najnujnejše, ostale pa preusmerjajo drugam, če je le možno. Ampak imam občutek, da bi se pregledov otrok najraje kar v celoti znebili. Ko sva bila s sinom na pregledu, mimogrede pripeljali so vsega 4 otroke, sem bila namreč priča zame popolnoma grozljivi in neustrezni debati med zdravstvenim osebjem. Neka gospa zdravnica na KC (zdravniki, kje je vaša etika?) se je zelo hudovala, ker otroci jokajo!!! In je dodala, da so ti petki obupni, ker je tak cirkus in kaj da tile otroci tako tulijo in da so jih spet pripeljali preveč in... Povem vam, da sem se komaj zadržala, ker vem, da je bolje biti tiho, saj bomo njihove usluge gotovo še potrebovali. No, za ostale lahko rečem, da so bili zelo prijazni in potrpežljivi. Hvala!
Je pa to vse skupaj en začaran krog, ker bi se otroškemu joku, ki je posledica neskončnega čakanja na hodnikih KC-ja (mimogrede - premorejo celo 2 stola) čisto lahko znebili, če bi se pediatrična klinika in KC uspeli dogovoriti, da bi male paciente vozili na pregled posamično in ne cele skupine, kot to počnejo sedaj. In če bi bili na KC pripravljeni otrokom vstavljati "kanalčke" tik pred preiskavo, česar pa baje nočejo, ker baje nimajo izkušenj !!!

No, pa še malo bolj optimistična vest, baje naj bi na novi pedatrični imeli svoj lasten MR, ampak... (ja, vedno je AMPAK) že zdaj so skeptični, kako bo s tem, ker je za preiskavo potrebno imeti strokovnjake in tu se bo spet zataknilo... Ha, ha, pa smo spet na začetku...

Skratka, razmere v našem otroškem zdravstvu so res obupne in bi marsikdaj zares ponorela, če ne bi bilo vseh dobrih in prijaznih zdravnikov in sester, ki pa tudi nekaj odtehtajo ... in hvala jim!

Torej, ne obupat...

LP
katruša
katruša
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 13 mar 2006, 09:21

MR

OdgovorNapisal/-a Jery » 09 okt 2006, 08:09

Kaj pa če bi poklicala v MB? V Mariboru delajo MR v bolnišnici pa še na Fontani, kjer otroka tudi uspavajo.
Jery
 
Prispevkov: 49
Pridružen: 11 nov 2005, 15:27
Kraj: Maribor


Vrni se na Za starše

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron