|
epilepsija.org Društvo Liga proti epilepsiji Slovenije
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
neja
Pridružen/-a: Čet Nov 2005 9:26 Prispevkov: 32 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
ZASKRBLJENA MAMICA!
Zanima me v čem se zdravilo (kapljice) razlikujejo od našega Apilepsina?
Neja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
neja
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me v čem se kapljice iz tujine razlikujejo od naših (apilepsina)?
Neja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
EPI-STIL
Pridružen/-a: Sre Mar 2009 12:18 Prispevkov: 22 Kraj: SLOVENIJA
|
Objavljeno: Sre Jan 27, 2010 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej, glede Apilepsina, posredujem vsem uporabnikom foruma v vednost, VERODOSTOJNO INFORMACIJO, katero sem dobil od predstavnice Krke.
Prilagam odgovor v celoti:
Spoštovani gospod Djordjević !
Prejeli smo vaše pripombe o pomanjkanju Apilepsina. Zavedamo se, da je epilepsija kronična in težka bolezen, ki zahteva dolgotrajno zdravljenje. Vemo tudi, da se bolniki dostikrat ugodno odzivajo na točno določeno zdravilo, ki ga potem neizogibno potrebujejo, nekateri celo življenje. Razumemo vašo zaskrbljenost za bolnike.
Krka je izdelovala zdravilo Apilepsin (natrijev valproat) že od leta 1979 in sicer v sodelovanju z licenčnim partnerjem Sanofi iz Francije. Na voljo smo imeli dražeje in kapljice in smo s tem zdravilom oskrbovali vse republike bivše Jugoslavije. Žal pa je prišlo v letu 2009 do prenehanja sodelovanja s strani licenčnega partnerja in to je tudi edini razlog, da smo morali prenehati s proizvodnjo Apilepsina.
V skladu s slovensko zakonodajo smo dolžni o prenehanju proizvodnje zdravila obvestiti Javno agencijo Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke, kar smo tudi storili septembra 2009. Javna agencija je dolžna o tem obvestiti strokovno javnost.
Kljub temu smo se v Krki odločili, da zaradi občutljive problematike tudi sami obvestimo strokovno javnost. Tako smo 8. decembra 2009 iz Krke poslali obvestilo o prenehanju proizvodnje Apilepsina vsem splošnim zdravnikom, nevrologom, pediatrom in psihiatrom. V decembru bi torej pozoren zdravnik že lahko informiral tudi bolnika in ne bi napisal recepta za zdravilo, ki ste ga potem tako težko našli v lekarni. Nekaj zaloge 300 mg dražejev bo mogoče še najti predvidoma do aprila.
Od sedaj naprej Krka torej ni več proizvajalka Apilepsina in vam priporočamo, da se za vse informacije o tem zdravilu obrnete na originalnega proizvajalca Sanofi Aventis.
Žal nam je, da je prišlo do te neprijetne situacije in upamo, da se bo za bolnike ugodno rešila.
Lep pozdrav.
Milka Križman
Odgovorna za vprašanja o zdravilih
Krka,d.d., Novo mesto
TOREJ, potemtakem informacija, da nevrološke ambulante o tem nič ne vedo preprosto NE DRŽI. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZASKRBLJENA MAMICA
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 0:50 Prispevkov: 16
|
Objavljeno: Sre Jan 27, 2010 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!!!
Draga Neja, kapljice Apilepsin se po svoji sestavi ne razlikujejo od originalnega zdravila Depakine.Edina razlika je, da Apilepsin vsebuje 300mg natrijevega valproata na 1ml, Depakine pa 200mg na 1ml.Ker smo v tujini, kjer smo živeli uporabljali Depakine se mi je priložena kapalka v Apilepsinu zdela problematična.Neštetokrat sem nakapala 20 kapljic v brizgico 1-ga ml in vsakokrat je bila drugačna količina.Klicala sem v Krko, da bi jih o svojem poskusu obvestila in so mi rekli, da bodo preverili.Klicali so me po dveh tednih približno, da so kapalke stestirali in da je vse v najlepšem redu. WHATEVER!!! Ob zdravilu Depakine pa je priložena posebna brizgica, ki ima že označene mg, potegneš ven koliko mg ti je predpisal zdravnik in konec.Zaskrbljujoče se mi je zdelo ker so mi rekli, da preveliko nihanje zdravila v krvi ni v redu.
[/quote] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZASKRBLJENA MAMICA
|
Objavljeno: Sre Jan 27, 2010 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa da se popravim, če sem mogoče malo nerazumno napisala svoj predzadnji prispevek- v torek mi je sestra rekla, da ni še nobenih NOVIH informacij kdaj in katero zdravilo bi nadomestilo Apilepsin in vse ostalo kot sem že napisala.Vsake nove informacije so pa zelo dobrodošle!
LEP VEČER! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
neja
|
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Hvala za odgovor. Poraja se mi vprašanje, ali je potem potrebno DEPAKINE, glede na to da vsebuje na 1 ml manj zdravila, nakapljati več?
No še odgovor od varuha. Pravijo, da po poslali poizvedbo na prave naslo ve in da še nimajo odgovora. Bomo videli!
Neja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZASKRBLJENA MAMICA
|
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
POZDRAVLJENI!
JA, KOLIČINSKO GA JE VEČ NA POTREBEN ODMEREK.
HVALA ZA OBVESTILO, VAŠ TRUD IN ČAS ( GLEDE VARUHA )! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fkarmen
Pridružen/-a: Sre Apr 2009 10:40 Prispevkov: 26
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj mi je hčerina nevrologinja povedala, da čakajo na interventni uvoz zdravila iz tujine, ki bo imel popolnoma enako sestavo kot Apilepsin. Lep zasneženi pozdrav iz Celja
Karmen |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|