Napisal/-a eureka » 17 feb 2006, 00:02
Mojega sina so prvič napotili v Ljubljano nevrologu leta 2000. Takrat ga je prevzela dr. Guna in povedala, da je to epilepsija ter predpisala zdravilo Tegretol 2x1 tbl ter ga v nadaljnjo obravnavo napotila k dr.Lorberju.
Moram priznati, da je bila ta diagnoza zame velik šok, saj sem že videla ljudi z epilepsijo, vendar so bili vidni znaki povsem drugačni. Toda mislila sem si - zdravnik je zdravnik, kdo drug lahko bolje prepozna bolezen kot on. Začeli smo z zdravili, vse je bilo lepo in prav dokler nismo prišli do dveh enot. Potem se je pa začelo. Sin je izgubljal tla pod nogami, vrtelo se mu je v glavi, bilo mu je slabo, ni imel nobene moči v rokah, po treh dneh jemanja zdravil pa je samo še spal in komaj govoril. Toliko straha nisem še nikoli preživela, kot tedaj, sam to mi je rojilo po glavi, da ni prava diagnoza, zato zdravilo ne deluje v njegovo dobro. Seznanjena sem bila, da če na hitro prekinem bom naredila lahko nepopravljivo posledico. Takoj sem poklicala v Ljubljano in zahtevala, naj mi takoj povedo, kako naj zmanjšujem in preneham, ker ne želim več dajati teh zdravil sinu, saj mu škodujejo in prosila za natančnejši pregled ter natančnejšo diagnozo. Na vrsto je prišel šele p 6-ih mesecih, med tem časom pa sem počasi zmanjševala zdravila in na koncu prenehala.
In če vam po pravici povem, še dandanes ne verjamem, da gre za epilepsijo, kajti tudi drugega zdravila Tegretol ni prenašal, ampak se mu je še močneje pojavila ta osotnost in sicer tako močno, da sem ga morala loviti po cesti in ga umikati od avtomobilov - brez teh zdravil tega ni bilo in tega ni potrebno. Ves čas sem morala biti na preži kaj dela, kod hodi, ves čas sem ga morala spremljati, da mu kje ne bi prišlo slabo. Prej je bil zelo aktiven in neutruden planinec, hodil na dolge ture - z zdravili pa bi ga zopet kmalu "ugonobili". Mislil je, da je lahko še vedno aktiven in je bil zelo užaljen, ker smo ga omejevali. Če pa smo ga kam spustili, so nam ga vedno pripeljali z avtom nazaj vsega bledega in prestrašenega.
Kaj mislite, da moram po vsem tem, kar smo doživeli med zdravljenjem, še vedno verjeti, da ga pravilno zdravimo ?