Stran 1 od 1

Napad v spanju po 15 letih

OdgovorObjavljeno: 17 nov 2014, 16:02
Napisal/-a Mikael
Lep pozdrav!
Sem nov na vasem forumu, pa da na kratko opisem mojo zgodbo. Prvi napad Grand mal sem imel pri 16ih, nato so sledili se 4je, vsi so se zgodili par minut po tem, ko sem se prebudil. Vsi razen zadnjega so se zgodili po prepiti in neprespani noci. (Mami me je po 3-4urah spanca zbudila za zajtrk....) zadnji napad sem dozivel prav tako zjutraj, vendar sem ravno bolehal za gripo ( povisana temperatura). Najprej sem jemal tablete Tegratol, na koncu so mi predpisali Depakine Chrono, 1000mg vsak dan pred spanjem. Napadov ni bilo vec, res pa, da nisem nikoli vec sel niti na en pregled EEG ali obiskal nevrologa. Priznam, skrajno neodgovorno. Osebna zdravnica mi izdaja recepte, Depakine Chrono jem zdaj ze 15 let brez kakrsnekoli kontrole pri nevrologinji. Zivim normalno zivljenje, hodim v sluzbo, ob strani mi stoji enkratno dekle, imam izpit za avto, ukvarjam se z razlicnimi sporti, okvirno se drzim pravil (brez alhokola, izogibam se diskotekam, koncertom in situacijam, kjer bi bila lahko motnja visoko frekventnih utipajocih luci, spim vsak dan vsaj 8ur - dejansko v 15ih letih nisem spal manj od 8ur dnevno).
Vse ok do danes.
Ponoci, kaksno uro po tem, ko sva z dekletom odsla spat, sem dozivel napad v spanju.... Kaksen sok za moje dekle... V preteklosti sem ji povedal, da sem imel par napadov v mladosti, ampak danes ga je dozivela prvic in se to v polsnu... Nisem se sicer ugriznil v jezik, ampak po njenem opisu je bilo grozno.
Krci, kriki, pena iz ust... Vse naj bi trajalo od 5 do 7 min.
Po prebranih zgodbah vidim, da imam se sreco glede napadov, samo vseeno sem danes cisto na tleh.
Po tolikih letih sem mislil, da je to poglavje za mano... Sedaj pa lahko izgubim izpit, posledicno sluzbo ( delam na terenu) in se kaj.
Prosim za vasa mnenja, predloge glede nevrologov, pa tudi kritiko glede neresnosti pozitivno sprejemam.
Hvala in lep pozdrav vsem!

Re: Napad v spanju po 15 letih

OdgovorObjavljeno: 09 okt 2019, 08:13
Napisal/-a Romi
Zdravo,
a mi lahko poveš, kako si zadevo rešil? Predvsem me zanima glede izpita. Tudi jaz imam potrjeno diagnozo epi (jemljem Tegretol- eno tbl.zjutraj in eno zvečer po 200 mg), pa so se mi v zadnjem času začeli pojavljati blagi napadi (trenutna odsotnost ali pa nekoliko zategovanja obraznih mišic, kjer se pogosto ugriznem) in sicer se to zgodi, ko se po kakšnem naporu umirim ali naprespani noči, ker so se mi začele pojavljati težave s spanjem. Imam izpit na 5 let. Sumim, da je za to kriv prehod v meno, ko malo začnejo igrat hormoni. Pa se sedaj spravljam na pregled k nevrologu, ampak me je zelo strah, da mi bo vzel izpit in potem ne vem, kaj bom, kako bom prišla v službo.....
Lepo prosim napiši mi, kako si rešil.