Neurofeedback kot alternativa?

Za klepet in svetovanje na splošno

Neurofeedback kot alternativa?

OdgovorNapisal/-a vangelis1890 » 17 feb 2014, 21:05

Zanima me, ali je kdo od vas epileptikov poizkusil z neurofeedback alternativo, kakšni so rezultati in pri kateri starosti.

Ne vem, če je dovoljeno postati link, vendar recimo da je za voljo argumenta to dovoljeno. Neurofeedback je videti od alternative še najboljša izbira: http://www.coping-with-epilepsy.com/index.php?p=alternative-treatments

Na forumu vidim, da se od alternative govori zelo malo, nekaj o bioenergetikih in nekaj o matičnem mlečku in še o eni rastlini, sicer pa prav nič več...
vangelis1890
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 14 feb 2014, 19:47

Re: Neurofeedback kot alternativa?

OdgovorNapisal/-a Adelaide » 18 feb 2014, 21:04

Pozdravljen,
prvič slišim zanj.Poskusila sem z bioenergijo, pa ni blo nič, kaj drugega pa ne.Obstaja tudi ketogena dieta (visoka vsebnost maščob in beljakovin), konopljino olje, ki ni legalno, ampak baje je nekaterim pomagalo..pa še kaj bi se našlo.
Jaz osebno zaupam in verjamem samo v uradno medicino.Ne vem kako bi mi alternativa pozdravila žarišče?
Veliko sreče pri iskanju!
Adelaide
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 05 feb 2014, 23:11

Re: Neurofeedback kot alternativa?

OdgovorNapisal/-a vangelis1890 » 18 feb 2014, 22:33

Hej, Adelaide,

Wikipedia med drugimi o neurofeedback pove zanimivo stvar "The work of Barry Sterman, Joel F. Lubar and others has indicated a high efficacy for beta training, involving the role of sensorimotor rhythmic EEG activity.[28] This training has been used in the treatment of epilepsy,[29][30] attention deficit disorder and hyperactive disorder,.[31] The sensorimotor rhythm (SMR) is rhythmic activity between 12 and 16 hertz that can be recorded from an area near the sensorimotor cortex. SMR is found in waking states and is very similar if not identical to the sleep spindles that are recorded in the second stage of sleep.

For example Sterman has shown that both monkeys and cats who had undergone SMR training had elevated thresholds for the convulsant chemical monomethylhydrazine. These studies indicate that SMR is associated with an inhibitory process in the motor system and therefore increasing SMR through operant conditioning increases the ability to control seizures."

Pa sem potem iskal dalje po spletu, če se kaka zasebna ustanova hvali z efikasnostjo zdravljenja epilepsije, in našel tole: http://www.andrewsreiter.com/ kjer trdijo "Frustrated by seizures which occur in spite of drug therapy? ... Our success rate is high and 83% of our patients are able to gain control of their seizures. We reduce their medication to the lowest level possible, using one drug only.", na strani tudi piše, da med drugimi uporabljajo biofeedback terapijo, verjetno pravzaprav neurofeedback. Iz tega sklepam, da se z neurofeedback terapijo ne da pozdravit epilepsije, se pa lahko nekako preprečuje napade; verjetno v smislu sproščanja...

Vsa stvar je videt še v povojih, vsaj za epilepsjo, saj se menda neurofeedback predvsem uporablja za ADD in ADHD, kjer so rezultati dokaj hitri (cca 20 terapij), medtem ko so za težje stvari tudi po 100 terapij.
vangelis1890
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 14 feb 2014, 19:47

Re: Neurofeedback kot alternativa?

OdgovorNapisal/-a ebi » 19 feb 2014, 09:35

Bil pri bioenergetiku, brez kakršnihkoli sprememb. Pridružujem se Adelaide-uradna medicina.

Ebi :D
ebi
 
Prispevkov: 148
Pridružen: 23 maj 2011, 12:20

Re: Neurofeedback kot alternativa?

OdgovorNapisal/-a ljubljancan » 01 mar 2014, 23:13

Tudi jaz prvič slišim za neurofeedback. Malo pobrskal po člankih, in dejansko stvar izgleda obetavna, resna in niti ne alternativna, saj je priznana tudi v "mainstream medicini", samo kot primer:
http://eeg.sagepub.com/content/40/3/173.short
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S007477420986008X
Bioenergija je pa po moje brezveze, ja.
ljubljancan
 
Prispevkov: 100
Pridružen: 03 okt 2008, 11:22

Re: Neurofeedback kot alternativa?

OdgovorNapisal/-a Robberto » 01 jun 2014, 17:45

Dobro je in svede koristno je, da človek se zanima za alternativa, ki jih lahko upošteva oz. doda k življenju. Tudi jaz sem šel v to s precejšne izboljšave v življenju. Sicer nisem ljubitelj te raznie nad naravne energetske zadeve kot so bioenergije itd.
Je pa veliko dodatne dodatke, ker lahko človek doda in upošteva v vsakdanjsko življenje, ki zna OGROMNO pomagati; razne dodatke k dieti, aktivnosti, .... .... in še in še in še, ki jih upoštevam in uporabim v življenju. Tako daleč sem prišel, da sem skoraj prikinil zdravila. SVEDE S SKUPNIM 'SODELOVANJEM' IN MNENJE SPECIALISTA.

Imam želje, da pomagam druge. Me lahko najdete na Facebook, Robert POSL in z veseljem se lahko povarjamo o ker koli.

P.S. Prihajam iz tujine tako, da je moja slovenščina bolj t'ko!!

Lep pozdrav & GOOD LUCK!!
Robberto
 
Prispevkov: 20
Pridružen: 18 maj 2014, 20:10
Kraj: Kamnik


Vrni se na Na splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov