Epi napad?

za ljudi z Epilepsijo za medsebojno pomoč in svetovanje.

Epi napad?

OdgovorNapisal/-a Epi prvič » 31 avg 2021, 23:04

Pozdravljeni,

Pišem, ker me zanimajo vaše izkušnje. Mama je stara 40 let, prejšnji mesec je imela epi napad, grand mal, saj je ogromno delala brez premora, ni imela počitka itd. Zdravniki so bili mnenja, da je bilo enkrat in nikoli več, saj gre le za utrujenost. Naredila je vse preiskave razen EEG (se čaka). Sedaj se ji je zopet med spanjem ponovil napad dvakrat. Šla je pod nujno k nevrologu, dobila antiepileptike. Ta čas je bila brez terpaije.
Strah me je zaspati, saj je sama, zanimajo me izkušnje, dela v AVST, kako ste vi bili z bolniško ipd? Kako bo lahko prisla na delovno mesto? Kako je z izpiti? Kako vam pomaga terapija (ali se vam ponavljajo)

Hvala vsakemu posebej....
Epi prvič

Re: Epi napad?

OdgovorNapisal/-a damjanster » 30 sep 2021, 02:28

Žal mi je za skrbi, ki vas pestijo.

Če antiepileptiki primejo se vidi pač čez določen čas. Ko primejo traja neko obdobje, ko se z dovolj veliko gotovostjo lahko reče, da so napadi pod kontrolo. Pogoj za vožnjo vozil je 2 leti brez napada. Če ni uradnega zaznamka v vozniškem, kazni ne bo dobila, če bo kršila to pravilo. Bo pa potencialno ogrožala druge udeležence v prometu. Jaz bi raje videl, da se za ta čas pač izloči iz prometa - zavoljo svoje varnosti in varnosti drugih.
V mladosti sem menjal nekaj terapij, zdaj pa imam že 15 let stabilno obdobje brez napadov. Osebno nikoli nisem doživel grand-mal in tudi čutim vnaprej, da se pripravlja "nevihta", zato se lahko v prometu tudi prilagodim in umaknem, če pride to take slutnje.

Veliko sreče in čim manj komplikacij. Stres, pomanjkanje spanja, utrujenost so kar hud sprožilci napadov. To je potrebno urediti.

Lp,
Damjan
damjanster

Kraj: Borovničke

Re: Epi napad?

OdgovorNapisal/-a ebi » 15 okt 2021, 13:57

Epi prvič je napisal/-a:Pozdravljeni,

Pišem, ker me zanimajo vaše izkušnje. Mama je stara 40 let, prejšnji mesec je imela epi napad, grand mal, saj je ogromno delala brez premora, ni imela počitka itd. Zdravniki so bili mnenja, da je bilo enkrat in nikoli več, saj gre le za utrujenost. Naredila je vse preiskave razen EEG (se čaka). Sedaj se ji je zopet med spanjem ponovil napad dvakrat. Šla je pod nujno k nevrologu, dobila antiepileptike. Ta čas je bila brez terpaije.
Strah me je zaspati, saj je sama, zanimajo me izkušnje, dela v AVST, kako ste vi bili z bolniško ipd? Kako bo lahko prisla na delovno mesto? Kako je z izpiti? Kako vam pomaga terapija (ali se vam ponavljajo)

Hvala vsakemu posebej....

Pozdravljeni,

najbolje bi bilo, da se najprej povsem potrdi ali ovrže bolezen. Naslednji korak je seveda ureditev terapije. Kar se vožnje tiče je sogovornik vse lepo napisal. V tekem položaju je potrebno živeti kar se le da nestresno in podobno. Jaz bi počakal, da se vse uredi (manjkajoče preiskave opravi), nato dalje. Sveta ni konec, mama ni ne prva ne zadnja, ki (morda) ima epilepsijo, tako, da...pogumno naprej. Možnosti je več, o vseh bo pa odločil nevrolog/epileptolog.

Vse dobo in lep pozdrav,

Ebi
ebi

Vrni se na Za ljudi z Epilepsijo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov