Napisal/-a katruša » 28 sep 2006, 10:00
Pozdravljeni!
Po tem, kar ste napisale, vidim, da smo imeli srečo, da je moj sin ujel še zadnji vlak za MR preiskavo v juliju.
Konec junija so baje na pediatrični kliniki dobili direktivo, da še zmanjšajo število pregledov in da pošiljajo na MR le še urgentne primere. Ampak za nas starše, ki smo v negotovosti (in verjamem, da za pediatre tudi!), so URGENTNI VSI!!!
Že tako v KC izvajajo MR z anestezijo samo ob petkih in večina otrok anestezijo potrebuje. Kot sem seznanjena, izvajajo MR z anestezijo le v KC, ali je to torej možno tudi v Valdoltri? Ali še kje drugje?
Situacija v KC je trenutno grozljiva. Dela le 1 MR, drugega demontirajo in tako sprejemajo le najnujnejše, ostale pa preusmerjajo drugam, če je le možno. Ampak imam občutek, da bi se pregledov otrok najraje kar v celoti znebili. Ko sva bila s sinom na pregledu, mimogrede pripeljali so vsega 4 otroke, sem bila namreč priča zame popolnoma grozljivi in neustrezni debati med zdravstvenim osebjem. Neka gospa zdravnica na KC (zdravniki, kje je vaša etika?) se je zelo hudovala, ker otroci jokajo!!! In je dodala, da so ti petki obupni, ker je tak cirkus in kaj da tile otroci tako tulijo in da so jih spet pripeljali preveč in... Povem vam, da sem se komaj zadržala, ker vem, da je bolje biti tiho, saj bomo njihove usluge gotovo še potrebovali. No, za ostale lahko rečem, da so bili zelo prijazni in potrpežljivi. Hvala!
Je pa to vse skupaj en začaran krog, ker bi se otroškemu joku, ki je posledica neskončnega čakanja na hodnikih KC-ja (mimogrede - premorejo celo 2 stola) čisto lahko znebili, če bi se pediatrična klinika in KC uspeli dogovoriti, da bi male paciente vozili na pregled posamično in ne cele skupine, kot to počnejo sedaj. In če bi bili na KC pripravljeni otrokom vstavljati "kanalčke" tik pred preiskavo, česar pa baje nočejo, ker baje nimajo izkušenj !!!
No, pa še malo bolj optimistična vest, baje naj bi na novi pedatrični imeli svoj lasten MR, ampak... (ja, vedno je AMPAK) že zdaj so skeptični, kako bo s tem, ker je za preiskavo potrebno imeti strokovnjake in tu se bo spet zataknilo... Ha, ha, pa smo spet na začetku...
Skratka, razmere v našem otroškem zdravstvu so res obupne in bi marsikdaj zares ponorela, če ne bi bilo vseh dobrih in prijaznih zdravnikov in sester, ki pa tudi nekaj odtehtajo ... in hvala jim!
Torej, ne obupat...
LP
katruša