Stran 1 od 1

antiepileptiki s hrano

OdgovorObjavljeno: 01 avg 2006, 00:49
Napisal/-a neža
Naša Neža prejema tritirno antiepileptično terapijo (Topamax, Lamictal in Rivotril), zdrobljene tablete ji doziramo skupaj s hrano (zajtrk in večerja), pogosto tudi z mlečno. Po sedmih letih jemanja smo nekje zvedeli od staršev, da ji nikakor ne bi smeli dojati skupaj z mlečno hrano. Ali imate tudi vi informacijo, da se antiepileptiki ne smejo jemati skupaj z hrano, predvsem naj bi bilo prepovedano z mlečno hrano?
Hvala za pomoč.

OdgovorObjavljeno: 02 avg 2006, 01:47
Napisal/-a Axa
Za zdaj je edina omejitev, ki mi je znana, ta, da nekaterih antiepileptikov (vsaj Tegretola) in tudi številnih drugih zdravil ne gre jemati z grenivko. Kolikor vem, pa omenjene "mlečne omejitve" veljajo za nekatere antibiotike.


Če kdo ve kaj več, naj me popravi ...

Lep pozdrav

Axa

OdgovorObjavljeno: 04 avg 2006, 14:17
Napisal/-a Merima
Mi smo ravno danes dobili terapijo (Apilepsin) in sem zdravnico vprašala med drugim tudi o interakciji z živili. Dejala je, da ni kontraindicirano nobeno živilo razen pijače z mehurčki, pa še to le zaradi večje možnosti prebavnih težav. Ne sme pa se sočasno jemati tudi Aspirina. Sestro pa sem vprašala tudi glede mleka in mlečnih izdelkov, pa je dejala, da ni nobenih ovir, da ne bi jemal skupaj z antiepileptikom.
Morda pa je za druga zdravila res kontraindicirano mleko.