Kdaj zdravila?

Za starše, ki imajo otroka z Epilepsijo.

Kdaj zdravila?

OdgovorNapisal/-a Merima » 15 jun 2006, 20:59

Pozdravljeni!
Sem popolnoma nova in mi še marsikaj ni znanega, zato me zanima naslednje. Moj sin, star dve leti je pred dvema mesecema padel na glavo, imel hud pretres možganov, posledično je takoj po padcu in nato še dvakrat čez nekaj ur imel krče z nezavestjo (grand mal napad). Odpuščen je bil z diagnozo, da so bili krči le posledica padca, za vsak slučaj sva dobila tudi Stesolid. No, pa je pred dobrim mesecem zbolel še za oslovskim kašljem (ni smel biti cepljen) in je pred enim tednom ponovno doživel napad in v nedeljo znova. Klicala sem pediatra in nevrologa (dr. Neubauer).
Zdaj me pa zanima sledeče: Kdaj so vaši otroci dobili tudi drugačno terapijo (Frisium,...), ne le Stesolid. Sin ima kontrolo šele v oktobru, po navedbah obeh zdravnikov pa razen tega kar imamo, druge terapije še ne potrebuje (EEG ni pokazal nič posebnega, CT nič posebnega, tudi presnovni testi so bili o.k.). Nevrolog je dejal, da obstaja možnost, da bodo z odraščanjem napadi izzveneli, saj ima očitno "občutljive možgane" (tako sem ga razumela) in na padce ter hujše infekcije reagira z napadi.
Kako so se krči pojavili oz. začeli pojavljati pri vaših otročkih?

Lep pozdrav!
Merima
 
Prispevkov: 16
Pridružen: 14 jun 2006, 16:53

OdgovorNapisal/-a Jery » 16 jun 2006, 09:08

Naša punčka je prvi napad dobila pri 2,5 letih - takoj je bila sprejeta v bolnišnico, kjer so ji naredili EEG, naročili naCT glave in jo odpustili.

Praviloma po prvem napadu ne uvedejo še terapije. Ko pa je moja hčerka dobila drugi napad, smo takoj dobili terapijo. Šli skozi vse teste, CT glave, MR, psiholog, odvzemi krvi, ... Zalenjali smo z Apilepsinom, ker še vedno ni bilo boljše (napadi so bili še vedno prisotni) smo dobili zraven Tegretol. Za nekaj časa so se napadi ustavili, potem pa zoept pojavili. Ob dvigu količine in kar nekaj časa ni bilo.

Mi pa je zelo zanimiva diagnoza tvojega zdravnika. Očitno se zanese na EEG teste, ki ne kažejo na nepravilnosti. Iz tega sklepam, da tvoj fantek nima epilepsije, apak bodo napadi izveneli. če dvomiš v zdravnikovo mnenje pošiči še drugo.
Jery
 
Prispevkov: 49
Pridružen: 11 nov 2005, 15:27
Kraj: Maribor


Vrni se na Za starše

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron