Stran 1 od 1

kako dati stesolid v javnosti

OdgovorObjavljeno: 06 feb 2006, 10:14
Napisal/-a furmaj
ker ima sine ugotovljeno epi od novembra 05 in imel do sedaj 2 napada (oba doma), me zanima kako ste vi v javnosti dali otroku stesolid (kako je zgledalo). Kako bo potem, ko bo večji in bo naprimer zunaj sam - kako bo tarkrat (kdo mu bo dal zdravilo, ali se da vedno rektalno)???


lp

OdgovorObjavljeno: 06 feb 2006, 15:50
Napisal/-a romana
Na srečo takšnih izkušenj še nimam, ima pa sin vseskozi v torbi s seboj stesolid, čeprav se je malo "puntal"- ampak kot sem rekla, le za vsak slučaj. Zraven ima kartonček z navodili in podatki, telefonskimi številkami in najboljši prijatelji in sošolci s katerimi se druži, vedo kako je z njim in kako ravnati,če
pride do napada- kar upam, da se ne bo zgodilo. Hotela sem, da bi imel te novejše ampule, ampak za v torbo sploh niso praktične (steklo) pa še določeno znanje potrebuješ, da jih otroku lahko daš. Tega pa ne more storiti vsak mimoidoči na ulici.

OdgovorObjavljeno: 09 feb 2006, 12:02
Napisal/-a furmaj
kako pa odrasli z epi napadom rešijo ta problem??? (ali si sploh ne dajo stesolida?))

OdgovorObjavljeno: 09 feb 2006, 16:09
Napisal/-a Nada
Kolikor jaz vem je stesolid samo za otroke. Upam, da se ne motim o tem?

OdgovorObjavljeno: 10 feb 2006, 10:22
Napisal/-a furmaj
kaj pa dobijo odrasle osebe???

lp

OdgovorObjavljeno: 01 apr 2006, 23:41
Napisal/-a andrej
Stesolid je v javnosti verjetno res precej kocljivo dajati, se posebno, ce je mraz. Mi smo se na sreco vedno lahko nekam diskretno umaknili. Za v javnost je gotovo bolj prakticen Dormicum oziroma midazolam, ki se daje v usta, ceprav tudi v tem primeru lahko kaksnega mimoidocega malo vrze, ko vidi, kako vihtis injekcijo nad pomodrelim in tresocim otrokom.
Odrasli takih zdravil v veliki vecini primerov ne potrebujejo, ker je nevarnost epilepticnega statusa bolj tipicna za hujse otroske epilepsije. Nasa Lana je, kot kaze, ena redkih "srecnic", ki ji bo to grozilo vse zivljenje. Za vsak slucaj pa ga dajejo kar vsem starsem otrok z epilepsijo, ker je epilepticni status pac res zelo nevaren.
LP, Andrej