Stran 1 od 1

Zamenjava za Stesolid

OdgovorObjavljeno: 24 jan 2006, 12:19
Napisal/-a meta
Danes sem bila s sinom pri pediatrinji in mi je omenila, da so zdaj registrirali neko novo zdravilo, ki naj bi delovalo isto kot Stesolid, le da se ga da direkt v usta ne v črevo. Imena se ne spomnim, dobro pa naj bi bilo tudi to, da ga lahko predpiše tudi pediater in se ga dobi v navadni lekarni, ne samo v UKC.

A ga je slučajno že kdo uporabil? Kakšno je v primerjavi s Stesolidom?

OdgovorObjavljeno: 24 jan 2006, 23:11
Napisal/-a Julija
Zdravilo se imenuje Midazolam. Hčerka ga je dobila že oktobra 2004 in sva ga morali dvigniti na Pediatrični kliniki v Ljubljani (sicer hodiva na kontrole v nevrološko ambulanto dr. Frelih v Ljubljani). Takrat so zdravilo šele začeli uvajati, kje in kako se sedaj dobi, ne vem.
Kakšno je v primerjavi s Stesolidom pa vam ne morem odgovoriti, saj ga še ni bilo potrebno uporabiti.
Lep pozdrav!

Zamenjava za Stesolid

OdgovorObjavljeno: 04 feb 2006, 21:24
Napisal/-a andrej
Zdravilo je midazolam, njegovo tržno ime je Dormicum. Uporabili smo ga že velikokrat, dobiti pa ga je za zdaj mogoče samo osebno na Pediatrični kliniki v Ljubljani. V primerjavi s Stesolidom je bolj praktičen, ker ga je laže dajati otroku v javnosti ali v mrazu na prostem. Daje se pod ličnico; z brizgalko se potegne iz ampule, potem pa s pomočjo plastičnega nastavka v usta, med lice in zobe, tako da se vsrka skozi sluznico notranje strani lica. Načeloma naj ga otrok ne bi pogoltnil, ker se potem absorbira in učinkuje počasneje. Glavni minus je ta, da ga je težje dajati, če se otrok med napadom slini in mu slina izteka, ali pa če je pri delno zavesti in zdravilo refleksno pogoltne. Učinkuje podobno dobro kot Stesolid; kolikor sem opazil, je moja hčerka po njem nekoliko dlje in močneje zadrogirana (dlje spi, če se prehitro zbudi, je precej "pijana").
LP, Andrej

OdgovorObjavljeno: 18 mar 2006, 21:53
Napisal/-a zora
Lep pozdrav :D :D

Tudi mi imamo podobne izkušnje kot Andrej.

Problem je tudi pri malo večjih otrocih,ker je količine tudi vedno več in skoraj vedno pride do tega,da če ne med samim napadom pa takoj po napadu požre ali pa steče skupaj s slino iz ust.

Glede na to koliko učinkovine se absorbira pa je vsaj še eno uro zelo zaspan ali pa spi kot top.