Stran 1 od 1

apilepsin kapljice

OdgovorObjavljeno: 20 jan 2006, 09:07
Napisal/-a furmaj
našemu 1,5 letniku smo pričeli dajati apilepsin 2 x dnevno. Probljem je v tem, da ko mu jih dan na žličko noče in noče odpret ust. Ali se te kapljice lahko meša s kakim sokom? Kako jih dajate vi vašim otrokom??

Hvala
lp

ailepsin

OdgovorObjavljeno: 20 jan 2006, 09:18
Napisal/-a Jery
Naša ga dobi 3x dnevno, vendar ponavadi jih zelo rada poje. Če pa noče pa ji hitro potisnem v roke kakšno zanimivo stvar (uro, mobitel,...) takšno ki jo ponavadi ne dobi.

Meni so v bolnici rekli, da naj se ne bi mešale s sokom. Zakaj ne, pa res nimam pojma, menda zato, ker je potem še bolj grenek okus. Mi ji damo na žličko kapljice, potem pa poplahne še z nekaj žličkami vode.

Upam, da boste čim prej našli svoj "sistem" dajanja zdravil.

OdgovorObjavljeno: 20 jan 2006, 21:28
Napisal/-a Axa
Blagor zdajšnjim otrokom! Ko sem bila majhna, sem morala vsak dan po večkrat goltati Tegretol, Primidon, Phenobarbiton in takrat so bile vse te tablete "suhe", drobljive, za otroka velike, ogabnega okusa in so se mi kar spahovale. Bljak.

Prav lepo, da so se farmacveti spomnili kapljic. :D

LP Axa

OdgovorObjavljeno: 24 jan 2006, 09:10
Napisal/-a furmaj
še nekaj me zanima: ali je potrebno dajati kapljice po jedi? Naš ima vedno mlečni zajtrk pa tudi za večerjo dobi še mleko. Upam, da ne škodi, ker mu dam tudi kapljice vmes!

kaj pravite vi??

OdgovorObjavljeno: 27 jan 2006, 09:09
Napisal/-a furmaj
no, naj vam povem, da sem včeraj sinu dala kapljice po žlički (seveda sem mu prej pokazala igračo) in je pljunil ven, ker so mu preveč grenke. Zdaj mu bom poskusila mešati z čajem, upam da ne bo nič narobe.

Kaj pravite na to??

OdgovorObjavljeno: 27 jan 2006, 11:29
Napisal/-a meta
Jaz sicer kaplic ne poznam, mi našemu dajemo Tomapax kapsule, ampak menim, da je vsak način, da otrok poje zdravilo dober. Samo, da ga poje.

Mi mu Topamax dajemo v puding. Se siser vsako jutro in večer malo pregovarjamo, apmak do sedaj (9 mesecev) nam je še vedno uspelo.

Veliko sreče!

OdgovorObjavljeno: 16 mar 2006, 11:47
Napisal/-a mi3
Pozdravljeni!

Jaz naši punčki dajem Apilepsin razdredčen z navadno (stekleničeno) vodo, to tudi drugače sicer pije. Enkrat sem ji zmešala z jabolčno vodo in ji je bilo ful zanič, tako da mi sedaj sama (stara bo 5 let) reče: mami zmešaj z navadno vodo! So pa rekli v bolnici da otrokom dajejo kapljice v čaj ali sok, da sploh ni pomembno, da se pač zmeša s tekočino. Mora pa jih popiti po jedi, ker ni dobro na prezen želodček, ker so zdravila močna, vsaj nekaj naj poje, lahko tudi samo kakšen piškot, ker je zjutraj problem, preden gre v vrtec, ker ni bila navajena takoj zjutraj jesti (jedla je zajtrk v vrtcu). No, pa vendar smo se nakako navadili, sicer traja nekaj časa, ker bi pač ona počela vse živo, samo da ne bi še popila kapljice.

potrpljenje, pa bo!

lp, mi3