Stran 1 od 1

Protialergijska zdravila

OdgovorObjavljeno: 24 maj 2012, 08:15
Napisal/-a dejanch
Eno vprašanje
Naš mali je dobil alergijo ko je jedel jagode. Sicer jemlje Depakine, zdavnica mu je predpisala sirup proti alergiji. Zanima me če je mogoče da se zaradi protialergijskega zdravila poveča število napadov?
Hvala

Re: Protialergijska zdravila

OdgovorObjavljeno: 24 maj 2012, 11:13
Napisal/-a ljubljancan
Katero zdravilo pa?

Re: Protialergijska zdravila

OdgovorObjavljeno: 24 maj 2012, 13:14
Napisal/-a dejanch
Claritne. Sirup.

Re: Protialergijska zdravila

OdgovorObjavljeno: 25 maj 2012, 12:31
Napisal/-a ljubljancan
Jaz bi se na vašem mestu definitivno posvetoval z nevrologom (ne s splošnim zdravnikom in ne z lekarnarjem). Po moje odvisno od tega za kako hudo alergijo in seveda za kako vrsto epilepsije gre. Če za kaj manj resnega (kak izpuščaj ali podobno) jaz claritinea ne bi dajal otroku z epilepsijo. Za kakšno resnejšo alergijo, pa da.

Ker da, anithistimaniki imajo lahko v določenih primerih učinek na epilepsijo, odvisno od vrste epilepsije, vrste antihistaminika, sprožilca napada...

"the depletion of hypothalamic neuronal histamine induced by antihistamines may increase neuronal excitability, thereby increasing seizure susceptibility in patients with febrile seizures"

"Epilepsy: avoid antihistamines (which may lower the seizure threshold)."
"Valproic acid (opomba: to je depakin) may interact with other drugs that cause drowsiness, including alcohol, antidepressants, antihistamines, pain relievers, anxiety medicines, and muscle relaxants. Dangerous sedation, dizziness, or drowsiness may occur if valproic acid is taken with alcohol or any of these medications. Talk to your doctor before taking valproic acid in combination with alcohol or any other "

"BNF also states that caution may be required in people with epilepsy"