Stran 1 od 1

MNENJE

OdgovorObjavljeno: 18 maj 2012, 22:43
Napisal/-a ciril.zadnikar
MENE PA ZANIMA, CE IMA KDO OD VAS IZKUŠNJES PSIHOSTIMULANSI.IMAMO ZELO PROBLEME Z MOTNJO POZORNOSTI IN KONCENTRACIJO.PEDOPSIHIJATRINJA JE POVEDALA ZA TO MOZNOST ,DA SE, DA POMAGATI S TEM NAČINOM ZDRAVLJENJA..IMAMO PA ZE PROTIEPILEPTICNO TERAPIJO LAMICTAL 2-1OOMG NA DAN.TAKO DA ZBIRAMO INFORMACIJE KER SMO V ZACARANEM KROGU.....LP Mojca

Re: MNENJE

OdgovorObjavljeno: 03 jun 2012, 21:48
Napisal/-a ljubljancan
Tricky.
Ja, motnje pozornosti in koncentracije (ADHD) so med otroci z epilepsijo bistveno pogostejše (tudi 5-krat ali 10-krat) kot v splošni populaciji. Po vsej verjetnosti povezani z epilepsijo kot tako in ne z zdravili.
Takole na pamet, več ve pedopsihiater: menjava lamictala ne bi pomagala. Če so težave hude, verjetno več koristi kot škode od ritalina (glejte spodaj). Na epilepsijo to zelo verjetno ne bo vplivalo. Ima pa ritalin seveda stranske učinke.

Methylphenidate (ritalin) is considered safe for use in children who are seizure-free. However, the few reports of seizure aggravation in methylphenidate-treated children with uncontrolled epilepsy have raised concern (Kaufmann et al., 2009)
Podobno tudi Gucuyener et al., 2003: Seizure frequency did not change from baseline. The side effects of methylphenidate were mild and transient. Methylphenidate is safe and effective in children with ADHD and concomitant active seizures or EEG abnormalities.

Re: MNENJE

OdgovorObjavljeno: 19 jul 2012, 21:52
Napisal/-a ciril.zadnikar
SEM SE NAROBE IZRAZILA POLEG LAMICTALA NAJ BI VZEMALA SE RITALIN........JE MOZNO TAKO DA BOMO POD NEVROLOSKO KONTROLO PROBALI