KEPPRA

Za starše, ki imajo otroka z Epilepsijo.

KEPPRA

OdgovorNapisal/-a stravs23 » 18 avg 2010, 13:54

Ali kdo jemlje Keppro in kakšne ima stranske učinke?
stravs23

Kraj: SP.IDRIJA

OdgovorNapisal/-a anny » 19 avg 2010, 21:00

Jaz sem jemala Keppro in sem bila od začetka zelo zaspana. Ponavadi me je mučila nespečnost, ko pa sem pričela s Keppro pa bila zaspala na prav vsakem mestu, to se mi je zgodilo tudi v službi. Ko pa se mi je organizem navadil pa je bilo v redu.
anny

OdgovorNapisal/-a alenj » 01 sep 2010, 15:16

Jemljem Keppro v kombinaciji z drugim zdravilom, na začetku sem bil malce bolj zaspan. Keppro jemlojem cca. 4 leta in sem se je popolnoma navadil.
alenj

Kraj: Domžale

Re: KEPPRA

OdgovorNapisal/-a stravs23 » 28 nov 2011, 15:19

ALENJ,ALI ŠE JEMLJEŠ KEPPRO,A SI TUDI TI TAKO POZABLJIV,NEMIREN,NESKONCENTRIRAN,MOJ SIN VSE POZABLJA,KOT DA IMA 100 LET,IMA JIH PA 12?
stravs23

Kraj: SP.IDRIJA

OdgovorNapisal/-a ebi » 28 nov 2011, 16:25

stravs pozdravljena,

Alen ima trenutno terapijo: 750 750 1200 Karbox in Vimpat 200 200. Kerppre nimam vec od Februarja letos. Mislim, da Vimpat bolje prenasam, kakor Kerprro.

Alen :D
ebi

OdgovorNapisal/-a Sonce 1,2,3 » 07 mar 2018, 22:07

Pozdravljeni!

5 in pol letni hčerki so pred dvema mesecema postavili diagnozo lokalizirana(fokalna, parcialna) epilepsija s kompleksnimi žariščnimi napadi. Njeni napadi so izgledali tako, da je s prestrašenim obrazom prišla do mene, oči je imela solzne in rdeče vendar ni jokala, včasih je vlekla lica skupaj in nekajkrat pogoltnila slino, roke in nasploh telo je imela malo trše, v rahlem krču (ne vedno). To je trajalo največ 20 sekund. Potem o tem dogodku ni želela govoriti. Najprej sploh nisem pomislila na epileptične napade, mislila sem, da jo je nečesa strah in o tem noče govoriti. Po pogovoru z osebno zdravnico in opazovanju, je hčerka dobila napotnico za nevrološki pregled na Pediatrični kliniki. Tam so ji opravili EEG, ki je pokazal na neobičajne krivulje v možganski skorji. Skratka, že drugi dan je dobila terapijo z zdravilom Depakine (300 mg/ml). Po desetih dneh jemanja se je med napadom prvič tudi polulala. Nekateri napadi so bili tudi daljši (tja do 40 s). Po kontrolnem EEGju in 4tedenskem jemanju Depakine se je nevrologinja odločila, da zamenjamo Depakine s Keppro. Trenutno zdravilo še uvajamo (drugi teden jemanja), napadov še ni manj, se pa pogosteje polula (skoraj pri vsakem drugem napadu, ima pa od 1 do 2 napada na dan).

Trenutno ima 3 vprašanja:

- Ali je komu zdravilo Keppra pomagalo? Po kolikšnem času jemanja je bilo zdravilo uspešno?

- S čim mešate zdravilo, če je kot peroralna raztopina? Jaz ji ga dam kar v vodo vendar se hčerka zelo pritožuje nad okusom.

Že vnaprej hvala za kakršen koli odgovor.

MamA
Sonce 1,2,3

OdgovorNapisal/-a ebi » 08 mar 2018, 10:44

Pozdravljeni,

meni je Keppra pomagala do odhoda v Nemčijo (Erlangen 2009 leta), tam so mi jo zamenjali z relativno novim zdravilom Vimpat 200 mg, katerega še danes uživam. Zdravilo Keppra sem po navodilih dr. Lorberja zamenjal z Topamaxom in je bilo uspešno takoj. Zdravilo zaužijem z vodo. glede na to, da sem pri 7 letih dobil prvo protiepileptično zdravilo, takrat je to bil Asamid, mi ga je mama dajala z mlekom (okus je bil dobesedno nagravžen), kar se je izkazalo za napako. Mleko naj bi zdravilo vezalo nase in se tako izločalo iz telesa. Toliko se spomnim, tega je več kakor 35 let nazaj.

Upam, da se bo stanje z otročkom lepo porihtalo.
ebi

OdgovorNapisal/-a Sonce 1,2,3 » 08 mar 2018, 22:17

Ebi, hvala za odgovor. Tudi mi upamo na najboljše.

Lep večer.
Sonce 1,2,3

Vrni se na Za starše

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost