Napisal/-a marky » 17 sep 2009, 22:58
Pozdravljeni
Takšen monitor napadov sem za svojega sina kupil pred dobrim letom v Avstriji in sem do sedaj z njim več kot zadovoljen. Pred tem sva z ženo pogosto izmenično spala z njim saj sva se od začetka le stežka otresla skrbi, kaj bi se lahko zgodilo, če bi sin dobil napad med spanjem. Od nakupa se je dvakrat zgodilo, da je monitor ponoči javil napad (obakrat je otrok dejansko doživel napad) tako da ga lahko le pohvalim.
Monitor deluje tako da se senzorska podloga oz. tanek senzor vel. približno 40x30 cm vstavi pod jogi in je z žico povezan z kontrolno enoto, ki procesira dogajanje in v primeru napada sproži alarm. Z ženo sva za epileptični monitor izvedela na tujih forumih, kjer sva zasledila pozitivne izkušnje uporabnikov, dokončno pa sva se za nakup odločila na podlagi priporočila prijatelja iz Avstrije, ki ima prav tako otroka z epilepsijo.
Cena sistema je bila nekaj pod 890 evrov kolikor se spomnim. Kljub relativno visoki ceni mi danes ni niti malo žal za nakup, (takrat pa sem bil iskreno povedano kar malo nejevoljen) saj zdaj oba z ženo precej mirneje spiva. Resda nobena tehnologija ni 100% vendar po sedaj 2 napadih samemu sistemu zaupam. Zasledil sem da se ga da sedaj dobiti tudi pri nas, sicer nevem po kakšni ceni, ker se nisem zanimal, vendar imam v spominu nižjo številko, kot sem jo sam plačal. Monitor deluje na baterije dokupiti pa je možno adapter- vsaj jaz sem ga, da ne rabim preverjati kdaj se baterije iztrošijo. Tako da če potegnem črto pod vse, nakup tega sistema z ženo priporočava. Upam da vam bo tole v pomoč.
lp