novosti in napredki pri zdravljenju epil.

Za starše, ki imajo otroka z Epilepsijo.

novosti in napredki pri zdravljenju epil.

OdgovorNapisal/-a neja » 31 avg 2009, 09:18

Pozdravljeni!

Zanima me ali so v razvoju kakšna nova zdravila ali postopki zdravljenja epi. Pred kratkim sem zasledila, da je na tržišču posebna prevleka za na jogi z imenom epileptični monitor, ki zaznava epi napad v spanju. Zazna povišan pulz, krčenje mišič in podobno ter z zvokom opozori na dogajanje.

Ali je še kaj novitet, ki bi olajšale vsakdan človeka z epilepsijo??

Za odgovore se zahvaljujem

Neja
neja
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 24 nov 2005, 09:26
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a fkarmen » 31 avg 2009, 18:59

Zdravo, Neja!

A veš, kje se da nabaviti epileptični monitor in kakašna je cena. A ima že kdo mogoče izkušnje z njegovo uporabo? LP

Karmen
fkarmen
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 15 apr 2009, 10:40

OdgovorNapisal/-a Mimi » 01 sep 2009, 08:20

Pozdravljeni!

Zelo zanimivo!
A lahko kaj več napišete o tem ali vsaj kje ste zasledili.Mislim,da bi ta zadeva marsikomu prišla prav,sploh tistim,ki imajo napade v spanju.
Pozdravljeni
Mimi
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 18 jan 2007, 18:13
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a neja » 02 sep 2009, 12:18

Pozdravljeni!

Na internetu sem zasledila kontakt in sicer info@intertrade.si, ali telefon 040 800 755, 051 297 227. Sama se o tem konkretno še nisem pozanimala. V kolikor pridobite kakšne informacije, jih prosim posredujte še ostalim preko tega foruma.

Sončen pozdrav Neja
neja
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 24 nov 2005, 09:26
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a marky » 17 sep 2009, 22:58

Pozdravljeni

Takšen monitor napadov sem za svojega sina kupil pred dobrim letom v Avstriji in sem do sedaj z njim več kot zadovoljen. Pred tem sva z ženo pogosto izmenično spala z njim saj sva se od začetka le stežka otresla skrbi, kaj bi se lahko zgodilo, če bi sin dobil napad med spanjem. Od nakupa se je dvakrat zgodilo, da je monitor ponoči javil napad (obakrat je otrok dejansko doživel napad) tako da ga lahko le pohvalim.

Monitor deluje tako da se senzorska podloga oz. tanek senzor vel. približno 40x30 cm vstavi pod jogi in je z žico povezan z kontrolno enoto, ki procesira dogajanje in v primeru napada sproži alarm. Z ženo sva za epileptični monitor izvedela na tujih forumih, kjer sva zasledila pozitivne izkušnje uporabnikov, dokončno pa sva se za nakup odločila na podlagi priporočila prijatelja iz Avstrije, ki ima prav tako otroka z epilepsijo.

Cena sistema je bila nekaj pod 890 evrov kolikor se spomnim. Kljub relativno visoki ceni mi danes ni niti malo žal za nakup, (takrat pa sem bil iskreno povedano kar malo nejevoljen) saj zdaj oba z ženo precej mirneje spiva. Resda nobena tehnologija ni 100% vendar po sedaj 2 napadih samemu sistemu zaupam. Zasledil sem da se ga da sedaj dobiti tudi pri nas, sicer nevem po kakšni ceni, ker se nisem zanimal, vendar imam v spominu nižjo številko, kot sem jo sam plačal. Monitor deluje na baterije dokupiti pa je možno adapter- vsaj jaz sem ga, da ne rabim preverjati kdaj se baterije iztrošijo. Tako da če potegnem črto pod vse, nakup tega sistema z ženo priporočava. Upam da vam bo tole v pomoč.

lp
marky
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 17 sep 2009, 16:30

OdgovorNapisal/-a neja » 18 sep 2009, 08:42

Pozdravjen Marky!

Najlepša hvala, da ste svojo izkušnjo posredovali tudi ostalim. Mislim, da
bo še komu prišla prav.

Z lepimi željami Neja
neja
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 24 nov 2005, 09:26
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a intertrade » 16 okt 2009, 09:37

Pozdravljeni,

vemo, da oglaševanje na forumih ni zaželjeno, ker pa že poteka pogovor na to temo, bi samo odgovoril na par vprašanj. Upam da mi administrator ne zameri :)

Smo zastopniki omenjenega monitorja epileptičnih napadov. Monitor je namenjen zaznavi klonično-toničnih epileptičnih napadov med spanjem. Sestavljen je iz dveh enot; senzorske podlage, ki je nameščena pod ležiščem in kontrolne enote, ki javi napad. Deluje na podlegi piezo-električnosti. Spremlja pa bitje srca, dihanje ter premike nadzorovane osebe in na podlagi teh parametrov prepozna napad.

cena monitorja je 549€ brez DDV - trenutno pa nudimo popust za naročila do konca meseca.

Za več informacij pa vas vabimo, da si ogledate našo spletno www.intertrade.si , http://www.intertrade.si/index.php/epil ... ih-napadov ali nas kontaktirate na info@intertrade.si Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

lep pozdrav,
Mitja
intertrade
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 03 okt 2009, 20:50

OdgovorNapisal/-a nika.b » 24 sep 2010, 16:45

Pozdravljeni

Monitor epileptičnih napadov hčerka uporablja že nekaj časa (stara je 3 leta in 8 mesecev) in smo z njim zelo zadovoljni. Napade je imela po navadi pri prebujanju zjutraj in sem potem že kar spala zraven nje, saj sva se z partnerjem bala da se ji ne bi kaj zgodilol.

O monitorju epileptičnih napadov nisem ničesar zasledila, čeprav sem se pozanimala pri zdravnikih. Potem pa mi je kolegica svetovala, da poskusimo z njim. Na začetku sem bila malo skeptična, sedaj pa sem zadovoljna z delovanjem in ga priporočam. Kupili smo ga v Sloveniji.
Lep pozdrav

Nika
nika.b
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 20 sep 2010, 21:39

monitor epileptičnih napadov- nasvet

OdgovorNapisal/-a ZASKRBLJENA MAMICA » 21 nov 2010, 00:51

Pozdravljeni!!
Moj sin je imel v parih mesecih 3 napade v spanju. Sicer vedno v začetku spanca, ampak strah kadar spi je sedaj neopisen. Razmišljm o nakupu monitorja ampak je problem, da moj otrok ne trza, se ne trese, šele po parih minutah se začne neko notranje krčenje, ampak tukaj ni gibanja.Je odsoten,trd in bruha :( . Sem že govorila z zastopnikom, ki to prodaja pri nas, je izredno prijazen gospod in se je trudil odgovoriti na vsa moja vprašanja.Na to mojo problematiko mi je rekel, da je dobro da obstaja tudi gibanje.Moje vprašanje je za tiste, ki so monitor že poskusili. Zanimalo bi me, če so kdaj tudi vaši otroci imeli podoben napad in ali se je monitor ob tem sprožil?
ZASKRBLJENA MAMICA
 
Prispevkov: 17
Pridružen: 19 jan 2009, 00:50

Re: novosti in napredki pri zdravljenju epil.

OdgovorNapisal/-a JureP » 27 jul 2020, 12:38

Pozdravljeni vsi,

sem nov na forumu in bom uporabil kar trenutno temo za postavitev vprašanja.

Tudi pri nas se je, pri še ne šest let stari hčerki, zgodil epi napad. Napad je imela približno v prvi uri spanca. Takrat je k sreči spala skupaj z mami, ki je napad opazila in je lahko odreagirala. Od takrat dalje otrok spi pri nama v postelji, če bi se stvar ponovila. Sicer punca spi sama v svoji sobi od svojega drugega leta.

Zanima me kako je s temi monitorji epileptičnih napadov. Jih uporabljate, kakšne so vaše izkušnje, kakšten tip imate (zapestnico, "podlogo", ...), kje ste jih kupili, ...
V enem od prejšnjih prispevkov je omenjeno podjetje Intertrade, vendar je zapis star 11 let in na internetu ne zasledim ničesar o njih, razen ene strani, kjer je predstavljen tak monitor. Na navedeni e-mail pa še nisem dobil odgovora.

Hvala za vaše odgovore,

Jure
JureP
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 27 jul 2020, 10:38


Vrni se na Za starše

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron