Stran 1 od 1

napadi med spanjem

OdgovorObjavljeno: 10 nov 2006, 11:42
Napisal/-a furmaj
naš malček 2,5 let ima že kake 3 mesece vsak dan med spanjem napad. Zgleda tako: Zaspi in čez kako uro zakriči, se dvigne iz postelje, zčne se tresti, trza z rokami in glavo, oči ima bolj odprte. Je pri zavesti, vendar ima v bistvu kot neke krče v budnem stanju. Te krče ima vsake 3 sekunde. Vse pa traja kake 5 minut. Potem je vse OK.
Nevrologinja je do sedaj povečevala dozo Lamictala, vendar nič ni bolje, ampak še slabše. Sedaj čakamo na EEG, čez 2 tedna, vendar se mi zdi grozno ker sinu ne morem nič pomagati.

Ali ima kdo kake podobne napade?? Prosim za veše izkušnje

lp

odgovor

OdgovorObjavljeno: 22 nov 2006, 17:19
Napisal/-a Jery
naša 3,5 letnica jih je tudi nekaj časa cca 1,5 mesec imela skoraj vsak dan med spanjem. Njen napad je zgledal tako, da se je zbudila v napad , ki je trajal cca 1,5 minute, nato še bila nekaj časa odsotna in nato zaspala.

Me pa zanima, kakšen je otrok zjutraj, če ima vsak dan napade? Ali ga lahko date v vrtec? Ali ste mogoče z njim doma? Ali vas je strah da bi jih imel tudi čez dan?

OdgovorObjavljeno: 27 nov 2006, 12:04
Napisal/-a furmaj
za sedaj smo še doma. Decembra pa razmišljamo o vrtcu. Otrok je čez dan OK (še sama ne vem kako, kajti zdaj ko ima te napade zelo slabo spi).
Prejšni teden smo imeli EEG - zelo slab. Zdaj smo uvedli novo zdravilo CERSON. Kakšen bo učinek še ne vem.

Poleg vsega pa mu še rastejo zobki (petice). Noči so zame že mora.

lp