To je odgovor mamici 4 letne deklice, ki boleha za epilepsijo in ji ni vseeno kaj bo z njenim otrokom ko bo odrasel (Draga mamica, ker nisem prepričan, da vam je moja pošta bila odposlana mi prosim sporočite)
To sem prilepil na furum kar tako, da se nekaj dogaja.
Res sem vesel vašega odgovora. Sedaj poskušamo sestaviti ekipo, ki bi to gnala naprej. Spoznal sem dve osebi, ki sta zelo zainteresirani da bi to uresničili. Ta zakonodaja resnično zelo zelo otežuje in zelo omejuje življenje odraslemu človeku pri pridobivanju zdravniškega spričevala za zasedbo delovnih mest in pridobitvi vozniškega dovoljenja. Odziv ljudi z epilepsijo in ljudi ki so povezani z njo je katastrofalen! Poglejte samo forum! Že tako je malo prijavljenih, kar je žalostno in še tisti ki si ogledujejo stran ne nič napišejo ne pokažejo nobenega zanimanja za izboljšanje lastnih izhodiščnih točk pri doseganju življenskih ciljev. Tema, ki sem jo odprl : TEŽAVE Z SISTEMOM ZARADI MADEŽA EPILEPSIJE ima sedaj ko pišem 215 ogledov in 17 komentarjev vključno z mojimi. Od tega je nekdo celo uporabil besede ki se mi zdijo .... Sam imam epilepsijo par let. Ne vem, sklepam da je tisti, ki je napisal te besede bolnik že precej več časa in ima občutek manjvrednosti ker mu je okolica s tem mislim tudi družina to vlila v glavo in je to sprejel da je pač tako prav in tudi če bo nekega dne ozdravel bo verjetno njegovo mnenje enako. Veste kako je tisti pregovor: če psa tepeš vsak dan ob isti uri več let se mu bo zdelo čudno če jih nekega dne ne bo dobil po hrbtu. Lahko ti povem da je tvoj odgovor na mojo pošto prvi in upam, da ne zadnji ker če ne bo odziva potem smo nemočni in lahko vržemo kar puško v koruzo in se prepričamo da je tako prav in posnemamo zgoraj omenjeni profil človeka. Ker se svet človeka od nekdaj spreminja, razvija in tudi določene teze znanstvenikov se ovrže in sprejme nove bodo v prihodnosti gledali na nas z začudenjem kakšne normative jim je diktiral sistem kot se nam zdi čudno da so ljudi z epilepsijo nekoč sežigali na grmadi - takrat je bilo to normalno. Ko sem vam začel pisat odgovor sem se odločil da ga bom dal še na forum (brez vašega imena) samo zato, ker ima mogoče nastavljen varčevalni program da se v primeru majhnega obiska izklopi

. Jutri se dobimo teh par kar nas je in glede na vašo zainteresiranost do sodelovanja vas bom kontaktiral v prihodnjem tednu ko bom slišal še ostala mnenja če smo sposobni zbrat ljudi z epilepsijo skupaj ker v nasprotnem primeru se lahko samo vdamo v usodo ki nam jo pišejo drugi. Zakone vedno pišejo najmočnejši!!
Želim Vam lep vikend