Pozdravljeni!
Po epizodi s Friziumom je moj sin (11 let) sedaj na Lamictalu (monoterapija - 2 x 75 mg dnevno). Pa imamo spet novo zgodbo, ki sicer ni tako huda kot s Friziumom, pa vendar...
Odkar jemlje polno dozo (cca 14 dni) je tako utrujen, da je spet čisto drug otrok... Včasih se zdi čisto odsoten in zmeden, kot, da ne sliši in ne vidi ter kot da ne ve, kje je. Že osnovna opravila (kot npr. obleči majico) so postala hud problem, kar stoji in gleda, ostalo pa sploh... Kot da nič več ne zna... Občasno je tudi precej vrtoglav, zgodilo se je, da je celo zgubil ravnotežje, pa ne samo na kolesu, ampak celo pri hoji na ravnem,po stopnicah pa sploh... Apetita tudi nima nikakršnega, kar je občasno pri njem kar problem, saj ni ravno pri "tamočnih". Zdi se mi, da je shujšal, vsaj hlače in pasovi tako "pravijo".
Skratka nič usodnega, pa vendar - funkcionira kot v zelo zelo počasnem posnetku, pa še to bistveno slabše.
Sicer ne vem, ali je to zgolj posledica jemanja oz. navajanja na nov preparat ali še kaj drugega. Ali gre za popolnoma neustrezen preparat in so to spet njegove odsotnosti, ali je kompletno zadrogiran, ali je to sprememba šole... Skušam razčistiti.
Konec leta imamo sicer spet kontrolo in EEG, ampak razmišljam, da če se tole obdobje prilagoditve ne bo umirilo, iti na posvet že prej.
O Lamictalu in stranskih učinkih sem sicer prebrala po mojem vse, kar sem uspela najti, pa vendar spet sprašujem tudi in zlasti o informacijah iz prve roke:
Ali ima sploh kdo otroka z Lamictalom kot monoterapijo in če, kakšne so vaše izkušnje?
Kako dolgo so se vaši otroci in seveda tudi vi (odrasli) navajali na ta praparat? Ali so takile pojavi izzveneli ali lahko pričakujem, da bo s tem preparatom pač tak? In da gremo spet na novo pot iskanja boljšega preparata zanj.
Pa še nekaj - strašno me ves čas grize radovednost, kako se počuti, ko vzame Lamictal. Kako se počutite vi? Umirjeni, zadrogirani ali kako? Butasto vprašanje po svoje, pa vendar, če tega ne poskušiš, si ne znaš predstavljati. Moj sin pa tega tudi nezna ali včasih tudi noče povedati. Zato upam, da bo kdo odgovoril tudi na tole!
Zaenkrat dovolj in preveč ...
LP
katruša