Ukinitev Keppre

Za boljše življenje z Epilepsijo

Ukinitev Keppre

OdgovorNapisal/-a Medi&smiki1980 » 26 maj 2014, 13:30

Pozdravljni

lani marca sem imela operacijo glave. Odstranili so mi cisto. Po operaciji sem prejemala Keppro 2 x 500. Ker sem imela cca 3 tedne po operaciji epizode svetlikanja pred očmi in tunelkega vida so mi odmerek povečali na 2 x 750. Sedaj po več kot enem letu sem obiskala dr. Lorberja. EEG sicer ni bil normalen - toda ocenil je da verjetno zaradi rezane lobanje nikoli ne bo. Predlagal je da ukinimo Keppro, ker se ne kaže epilepsija. Povedala sem mu, da se mi je nekajkrat zgodilo:

- nenadni slab vid na obe očesi...nadaljevalo se je v tunelski vid, postopoma nisem več nič videla. cela čas sem bila prisotna, samo videla nisem. Po cca nekaj minutah je izvenelo.
- nenaden občutek kot da sem zelo nervozna, nato temnenje pred očmi, moje telo se je nekako malo treslo...toda tokrat nisem izgubila vida...samo občutila sem, da se mi vse temni...počutila sem se zelo slabo...sem se šla takoj uležat...in je bilo po cca 5 min bolje...
- nenadna slabost v želodcu, ki jo spremlja zelo slabo počutje...potem pa tisti občutek da bom padla skupaj...

Itd...vse to se mi je dogajalo, ko sem jemala še Keppro 2 x 750. Kljub temu meni, da je zdravilo potrebno dati stran, ker eeg ni bil tako slab in ker je verjetno tak zaradi operacije. Ni pa dosti komentiral teh epizod.

danes sem prvič zjutraj vzela 500mg...

Zanima me kaj menite...o tem zdravniku sem sicer slišala vse dobro...kaj pa vi menite?

Je to kar se mi je dogajalo nek mini napad? Glede na to da sem imela tablete?
Dr. Lorber je rekel, naj en teden jemljem po 500 x 2 / dan...potem en teden 250 x 2/dan...potem pa naj popolnoma ukinem...je to ok? Meni se zdi zelo na hitro....

Strah me je ujiniti tablete...priznam, ker me je glede na te epizode strah da se mi zgodi kaj hujšega...zelo hvaležna bom za vsako mnenje.

Hvala.
Medi&smiki1980
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 15 maj 2014, 12:22

Re: Ukinitev Keppre

OdgovorNapisal/-a ebi » 26 maj 2014, 20:36

Pozdravljena!

Sem pacient dr. Lorber-ja in tako kot večina njegovih pacientov (verjetno kar vsi) najdem samo dobro besedo zanj, njegov odnos in predvsem strokovnost dela.
Prav tako bil operiran, operacija je bila pred cca. 2,5 leta, lani je dal navodila o ukinjanju ene od dveh terapij, česar sem zelo vesel. Zaenkrat b.p. terapijo bom dokončno ukinil nekje v avgustu.

Ali je neko stanje "mini" napad ali ne lahko pove le epileptolog. Moje mnenje v vsakem primeru nima nobene teže, prav tako ne nekoga drugega, ki se ni izobraževal v smeri epileptologije. Zato....zaupaj mu.

Zaupaj mu, sploh pri ukinjanju terapije, verjemi, da nisi njegov prvi primer. Nas je že bilo nekaj pred teboj.....in še jih bom :lol:

Mislim, da t.i. kaj hujšega kot se ti je dogajalo brez tablet ne more biti, zaupaj mu in misli na strah premagaj na način, da možgane zaposliš z drugimi mislimi.

Upam, da sem kakorkoli pripomogel k tvojim vprašanjem, vem, da bi brez njegove pomoči ne bil v tako hvaležnem statusu kot sem.

Ebi :D
ebi
 
Prispevkov: 151
Pridružen: 23 maj 2011, 12:20

Re: Ukinitev Keppre

OdgovorNapisal/-a Medi&smiki1980 » 27 maj 2014, 20:05

Hvala. Vsaka beseda mi pomaga v teh trenutkih. Sedaj sem na 2 x 500 Keppre in moram priznati, da se počutim drugače. Čutim da je doza manjša. Upam, da bo vse ok. Priznam pa da me je strah. Vem, da dr. Lorberu vsi zaupajo...toda tolikokrat so zdravniki prezrli moje težave, da sem zelo nezaupliva. Po 14 mesecih tablt me e strah biti brez njih. Predvsem kr sem veliko sama s hčerko...ki ima šele tri leta. Ampak res hvala za odgovor.

Lahko samo še vprašam ali je to navadno, da se v 14 dneh ukine terapija? Malo hitro se mi zdi...morda pa zopet iz mene govori le strah.

Hvala.
Medi&smiki1980
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 15 maj 2014, 12:22

Re: Ukinitev Keppre

OdgovorNapisal/-a ebi » 28 maj 2014, 18:56

Pozdravljena,

žal mi je, da je za teboj kar nekaj negativnih izkušenj s specialisti, obenem trdim, da se vsak človek zmotljiv, kar pa pripelje do nehvaležnih situacij. Tako pač je.

In iz vsega tega izvira določen "strah" pred nečim neprijetnim. Verjemi, da te razumem.

Prav tako se lahko tudi dr. Lorber zmoti, kako da ne.

Ne bom napisal, da si upam trditi, temveč z vso gotovostjo trdim, da je ravno dr. Lorber oseba, katera mi je omogočila to, da sem po dolgih 30 letih jemanja antiepileptikov začel novembra 2013 z opuščanjem ene od dveh terapij.

Danes sem na 1/3 polne doze, tudi sam čutim opuščanje ob vsakem nižanju terapije. (mravljinčenje levega mezinca na roki). Nič posebnega.
Prav tako je plan nižanja terapije razdeljen na določeno obdobje, znotraj katerega znižujem terapijo vsakih 14 dni.

Poglej na vse to, da so nehvaležni trenutki nastajali v preteklosti, ti pa živiš za danes in jutri, nikoli za včeraj. Ali ne?

Sam živim tako in tako bo še naprej.

Lepo se imej,

Ebi :D
ebi
 
Prispevkov: 151
Pridružen: 23 maj 2011, 12:20

Re: Ukinitev Keppre

OdgovorNapisal/-a Robberto » 29 maj 2014, 10:46

'Ebi' zelo lepo si napisala to, BRAVO!! :wink: :idea: .

K tem bi samo dodal; kakor si rekla, da zdravnik oz. specialist lahko tudi zmoti, svede, saj je človek a-ne. Zato je pomembno od nas, da take spremembe kot je ukinitev zdravila moremo zelo spremljati kako se počutimo ko začnemo uvajati te spremembe. Če so kakšne nenavadne neprijetnosti, nenavadne neprijetne občutke, itd., da vrnemo k nevrologu. Jaz sem tudi že en par krat vrnil k nevrologu in sem bil vedno 'toplo sprejet' in poslušal kaj je.
Robberto
 
Prispevkov: 20
Pridružen: 18 maj 2014, 20:10
Kraj: Kamnik


Vrni se na Diskusija o Epilepsiji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron