Najprej vas vse lepo pozdravljam. Sem nova na forumu.
Mam par problemčkov in dvomov...
Naj začnem od začetka. Stara sem 23 let, pri 13h sem imela možgansko kap in odstranili so mi angijom. Pila sem tegretol, nato topamax in nato lamictal. Po 7h letih sem ukinila vse tablete, saj sem se brez njih počutila super, saj s terapijo, sem redno imela AVRE in strah pred epi napadom, ampak napada ni bilo. Ko sem ugotovila, da ze od leta 99 sem hudo stresna, sem mislila, da imam hudo depresijo in dobila sem AD. Več krat, sem bila na robu živčnega zloma in občasno pila pomirjrvala, saj fobije, stress in vsakodnevne tegobe, so me uničevale!!!Po tednu jemanja AD, sem ponovno dozivela epi napad!!!!Ugotovila sem tudi, da imam kronično bipolarno motnjo!!
Ko sem drugi dan odšla h nevrologu, ni potrdila, da epi napad je bil zaradi AD, ampak, da po 10h letih operacije kapi, da nastopi epilepsija!!!!
Epilepsijo pa je pospešil hud stres in manjši zlomi, ko sem okoli sebe razbijala in se tresla...dobila sem lamictal, s katetrim imam stalne avre, ko sem pod hudim streesom, kateri je vsak dan, sdaj lamictal je tudi za bipolarno!!
Dr. Rener-jeva, katera je otroški nevrolog, me je napotila h drugemu nevrologu, dr.Marko Korošec v UKC...(ima kdo kakšne "izkušnje" z njim, meni je malo cuden...), nato me naročil na eeg, kateri bo 16.9....
Rekel mi je, da bipolarna je kronična in da, če se ne bom v par letih pozdravila, da bom imela epi napade!!! Boleham pa ze 10 let za bipolarno, za katerto sem mislila, da je depresija!!
Hud stres, psihični napori, ki se vsak dan stopnjujejo, me "mečejo na rit"!!! Po internetu ne najdem nobenih podatkov česa se morem izogibato na psihični ravni, razen tega, da se morem izogibati stresa, katerega se je nemogoče, da se izogibam!!! Po vrh vsega, z lamictalom, imam ponovno AVRO! Ne počutim se normalno, kot da bi bila zadeta!!!!
Mi kdo ve kaj priporočati, česa se morem izogibati in česa ne rabi? Obstaja kakšna knjiga, za napotke pri epilepsiji?
Ima kdo izkušnje z dr.Korošec-om?
Je kakšen dober psiholog na obali, da pomaga ozdraviti bipolarno?
Za odgovore in pomoč, se vam iozkreno zahvaljujem in želim lep dan vsem