Ponovni epi napad in menjava nevrologa

Za boljše življenje z Epilepsijo

Ponovni epi napad in menjava nevrologa

OdgovorNapisal/-a larisa » 02 sep 2009, 11:05

Najprej vas vse lepo pozdravljam. Sem nova na forumu.
Mam par problemčkov in dvomov...
Naj začnem od začetka. Stara sem 23 let, pri 13h sem imela možgansko kap in odstranili so mi angijom. Pila sem tegretol, nato topamax in nato lamictal. Po 7h letih sem ukinila vse tablete, saj sem se brez njih počutila super, saj s terapijo, sem redno imela AVRE in strah pred epi napadom, ampak napada ni bilo. Ko sem ugotovila, da ze od leta 99 sem hudo stresna, sem mislila, da imam hudo depresijo in dobila sem AD. Več krat, sem bila na robu živčnega zloma in občasno pila pomirjrvala, saj fobije, stress in vsakodnevne tegobe, so me uničevale!!!Po tednu jemanja AD, sem ponovno dozivela epi napad!!!!Ugotovila sem tudi, da imam kronično bipolarno motnjo!!
Ko sem drugi dan odšla h nevrologu, ni potrdila, da epi napad je bil zaradi AD, ampak, da po 10h letih operacije kapi, da nastopi epilepsija!!!!
Epilepsijo pa je pospešil hud stres in manjši zlomi, ko sem okoli sebe razbijala in se tresla...dobila sem lamictal, s katetrim imam stalne avre, ko sem pod hudim streesom, kateri je vsak dan, sdaj lamictal je tudi za bipolarno!!
Dr. Rener-jeva, katera je otroški nevrolog, me je napotila h drugemu nevrologu, dr.Marko Korošec v UKC...(ima kdo kakšne "izkušnje" z njim, meni je malo cuden...), nato me naročil na eeg, kateri bo 16.9....
Rekel mi je, da bipolarna je kronična in da, če se ne bom v par letih pozdravila, da bom imela epi napade!!! Boleham pa ze 10 let za bipolarno, za katerto sem mislila, da je depresija!!
Hud stres, psihični napori, ki se vsak dan stopnjujejo, me "mečejo na rit"!!! Po internetu ne najdem nobenih podatkov česa se morem izogibato na psihični ravni, razen tega, da se morem izogibati stresa, katerega se je nemogoče, da se izogibam!!! Po vrh vsega, z lamictalom, imam ponovno AVRO! Ne počutim se normalno, kot da bi bila zadeta!!!!
Mi kdo ve kaj priporočati, česa se morem izogibati in česa ne rabi? Obstaja kakšna knjiga, za napotke pri epilepsiji?
Ima kdo izkušnje z dr.Korošec-om?
Je kakšen dober psiholog na obali, da pomaga ozdraviti bipolarno?

Za odgovore in pomoč, se vam iozkreno zahvaljujem in želim lep dan vsem
larisa
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 01 sep 2009, 16:34
Kraj: PRIMORSKA

OdgovorNapisal/-a inya » 02 sep 2009, 20:21

vse kar lahko rečem je, da iskreno držim pesti zate

vse dobro
inya
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 23 maj 2009, 07:11
Kraj: mb

OdgovorNapisal/-a larisa » 03 sep 2009, 08:53

Najlepša hvala za lepe zelje, jaz upam, da nekega dne bo boljše
Hvala vsem :?
larisa
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 01 sep 2009, 16:34
Kraj: PRIMORSKA

OdgovorNapisal/-a Mimi » 03 sep 2009, 10:34

Draga Larisa!
Jaz bi ti svetovala,da poiščeš,poleg nevrologa,še drugo strokovno pomoč,pomoč psihiatra.Menim,da so te stvari zelo uredu.
lp
Mimi
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 18 jan 2007, 18:13
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a umetnik » 03 sep 2009, 11:36

larisa,
tvoj opis samo pove grobi potek stopnjevanja tvoje bolezni.
Žal ni nama več omogočeno ZASEBNA SPOROČILA tako da na tej strani ti bom skušal povedati bolj splošno moje mnenje (seveda v kolikor ne bo "admin" prej izbrisal).
Zdravniki so "učeni ljudi", žal svoje paciente poznajo v večini premerov le preko izvidov diagnostičnih aparatur. Za kakšen bolj poglobljen pogovor z samim pacientom in/ali njihovimi bližnjimi o sami naravi bolezni pa "žal" nimajo veliko (predvidenega - s strani zdravstvene zavarovalnice plačanega) časa na razpolago. Skladno s tem pa sledi tudi terapija ki je zasnovana na dohtrinah raziskav učinkovitosti posameznih zdravil in strokovnega znanja samega zdravnika oz. tima. Tako v večini primerov le poskušajo zdraviti posledice in se ne osredotočijo na odkrivanje pravih evzrokov za bolezen ter jih, v sodelovanjutako s pacientom kakor drugimi institucijami (katerih v večine nimamo ali ne delujejo), odstranijo.

Strinjam se s trditvijo, da je epilepsija nevrološka bolezen. Enako sem mnenja, da je epileptični napad le simptom (kakor kašelj pri vnetju dihal).
Potemtakem ne razumem zakaj z zdravili blažimo simptome, ne da bi pozdravili bolezen. Torej "epilepsijo" je možno pozdraviti le z odstranitvijo vzroka za to nevrološko motnjo (to kar so pri tebi naredili z odstranitvijo angioma).
Sedanji EPI napadi so lahko vzročno povezani z bipolarno motnjo, manj verjetno pa kot posledica operacije (razen v izjemnih primerih).
Torej, ko bo ozdravljena bipolarna motnja, bodo z veliko verjetnostjo prenehali tudi epi napadi.
Strinjam se z zdravniki da je zdravljenje bipolarne motnje dolgoletno. Še posebej dolgotrajno (lahko tudi celo življenje) v kolikor se ne odklonijo vzroki za nastanek te motnje.
Z zdravili tudi v tem primeru blažimo le simptome, za samo ozdravitev pa so potrebne korenjite spremembe v načinu življenja. To kar zdravniki rečejo "izogibaj se stresa" drži, tudi v tem imajo prav. Stres je največji povzročitelj za številne bolezni. Kako se izogniti stresom v današnjem načinu življenja pa nam zdravniki ne znajo in morejo svetovati.
Več ti na forumu ne morem pisati, v kolikor se želiš o svojem osebnem življenju (ki te je pripeljal do te stopnje) pogovarjati, me kontaktiraj po mailu
glasbenica@gmail.com
umetnik
 
Prispevkov: 33
Pridružen: 03 mar 2007, 13:42
Kraj: SLO

OdgovorNapisal/-a larisa » 03 sep 2009, 12:38

Najlepša hvala za tople besede

Zal, se tudi jaz zavedam, da doktorji le oblazijo napade!!! Sklepam, da jim ni v interes, da bi vsakemu odpravili epilepsijo...kdo bi nato služil na naš račun(zdravila, preiskave, hospitalizacija,...)
Bi bili zdravniki in država reveži...
Zavedam se, da bipolarna, mi povzroča napad (mi je povzročila)!
Na zalost, ko se pričnem boriti z njo, ko najdem malenkost volje, za nadaljevanje z borbo, se vedno nekdo najde, ki mi jo zbile!!!!
To vsakič!!! Ali starši, ali brat, partner, služba,...
Je zelo težko, ampak vem, da se bom morala boriti do konca in veliko poti s trnji postlanih, prehoditi!!!Tega se sama zavedam, da bo težko!!!Zavedam se tudi, da me čaka hospitalizacija in upam čim kasneje...upam!!

Z veseljem te bom kontaktirala, morda ze danes, če bom našla kaj moči...

Drugače pa lep dan vsem!!! :oops:
larisa
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 01 sep 2009, 16:34
Kraj: PRIMORSKA

OdgovorNapisal/-a umetnik » 07 sep 2009, 13:14

larisa, prosim zberi vsaj toliko moči in me kontaktiraj.
Lažje se bova pogovarjala po mailu - bolj zasebno.
Bodi močna in vztrajna v iskanju rešitve in rešitev se bo našla.
Lažje bo sedasj (ko si še mlada) in je bolezen še dokajn na začetku.
V takih primerih človek potrebuje okoli sebe ljudi, ki so pripravljeni pomagati.
umetnik
 
Prispevkov: 33
Pridružen: 03 mar 2007, 13:42
Kraj: SLO

OdgovorNapisal/-a miha65 » 01 apr 2010, 21:41

Se motiš,

vsi nevrologi sanjajo o svojih pacientih, ki bi hodili na preglede čim manjkrat. Ker jim ne bi bilo treba, in kar bi dobro funkcionirali, bili brez napadov in na splošno uspevali v življenju.

Verjemi, tudi to se da. Ni enostavno in ne gre hitro, a vsaj nekaterim uspe.

Moj nasvet je, da naredi vse, da boš med njimi.

:lol: Miha
miha65
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 23 jan 2006, 22:19
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Diskusija o Epilepsiji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron