Vpliv električnih naprav na epilepsijo

Za boljše življenje z Epilepsijo

Vpliv električnih naprav na epilepsijo

OdgovorNapisal/-a dare » 05 apr 2009, 10:51

Živjo,

Epilepsijo imam že približno 20 let (od 15 leta starosti). Zadnjih 10 let imam povsem "urejeno" (brez napadov, treslajev in čudnih občutkov)epilepsijo. Vendar pred dvemi leti, sem v spalnico postavil računalnik, TV, usmerjevalnik...in približno pol leta kasneje sem dobil treslaje pred prespanjem in tudi čudne občutke. Dolgo časa sem razmišljal kaj bi lahko bil vzrok omenjenim treslajem in občutkom.
Ugotovil sem, da bi lahko bil usmerjevalnik tisti (je v bistvu oddajnik, ki deluje v GHz območju), ki bi lahko vplival na možgane in posledično epilepsijo. Zato sem ga izklopil in čez približno pol leta so vsi treslaji in čudni občutki izginili.
Preventivno sem tudi izklopil tudi vse električne naprave, ki se nahajajo v spalnici.
GLEDE NA MOJO OSEBNO IZKUŠNJO VAM SVETUJEM, DA V PROSTORU KJER SPITE IZKLOPITE VSE ELEKTRIČNE NAPRAVE ŠE POSEBEJ PA BODITE POZORNI NA USMERJEVALNIKE (ROOTER) IN DRUGE ODDAJNIKE!!

Lep pozdrav,

Dare
dare
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 04 apr 2009, 13:12
Kraj: medvode

OdgovorNapisal/-a matej_g » 14 apr 2009, 11:35

Veliko pozitivnega so doprinesli tudi LCD monitorji, ker ne miglja slika. Odkar imam LCD, imam zelooo redke napade. Problem so tudi t.i. neonke v javnih prostorih, ker migljajo, še posebej ko so stare. To govorim predvsem za ljudi, ki so bolj fotosenzibilni. Tudi nasploh je fino met v spalnici čim manj ali nič električnih naprav. Se mi zdi, da to ne sodi tja. Računalnik in tv sta pod napetostjo tudi, ko ju ugasneš.
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana


Vrni se na Diskusija o Epilepsiji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron