kako premagati napad in zakaj se sploh pojavi epilepsija

Za boljše življenje z Epilepsijo

kako premagati napad in zakaj se sploh pojavi epilepsija

OdgovorNapisal/-a matej_g » 30 mar 2007, 10:03

Nekateri izmed dan imamo pred napadi določene simptome, ki nas če smo dovolj pozorni in znamo prisluhnit svojemu telesu opozorijo na bližajočo se težavo...
Nasvet zdravnika: uležite se v posteljo ali pač na priročno mesto in se sprostite...tako boste zmanjšali možost poškodb, itd.
Moj nasvet: Uležite se na posteljo in misli MOČNO KONCENTRIRAJTE V NEKO POZITIVNO STVAR in trmasto vztrajajte....morda vam prvič ne bo uspelo, ampak ne obupat... Poantaa je v tem, da je vzorec generaliziranega napada v naših možganih po večjem številu napadov zelo utečen in se zmeraj lažje sproži. Enostavno vam bom dal primerjavo z cestami. Najprej so povezave med nevroni ki so specifične in ključnega pomena za napad kot makadamske ceste... Z večanjem števila napadov se te ceste asfaltirajo...naredijo dvopasovnice....hitre ceste in potem kar avtoceste. Zastopite? Po teh avtocestah se iz epicentra potem napad kot reka razlije po možganih. Kaj naredit. VErjetno veste, da je ceste potrebno vzdrževati... No, slab primer vzdrževanja takih cest je pri ljudeh ki imajo jako redke napade ali pa jih kot jas že par let niso imeli. Ceste dobivajo luknje, promet se upočasni, je zmeraj bolj redek ker je cesta slabo vzdrževana. S časoma jo preraste trava in drevesa...ampak trasa pa ostane in pod preprogo so še vedno temelji, je pa zmeraj več truda potrebnega da spravimo stvar v dobro stanje.
To je ena plat...zdaj pa še druga...aktivno preprečevanje...torej z usmerjanjem naših misli v določeno (po možnosti pozitivno življensko izkušnnjo...(nekaj kar nas navdaja z radostjo. ljubeznijo, mirom) bomo napad zatrli tako, da bomo s pomočjo teh misli v možganih ustvarjali ceste, ki bojo povozile tisto ki je potrebna za napad. Čim bolj se bomo osredotočali, bolje bo asfaltirana ta nova pot in ceste za napad ne bodo imele možnosti prit do cilja. Predstavljajte si, da bi avtocesto Lj-KP presekali najprej pri postojni...pol naslednjič na Vrhnik...pol že pri Brezovici.. Zastopite kaj hočem povedat?

In končno...Zakaj napadi?
Najprej bom tu opozoril da to ne velja za vs ampak za večino.
Posledica hudih konfliktov v družini
Pomanjkanje prezpogojne starševske ljubezni
Čustvene težave in blokade...ne upate izražat svojih čustev...
Če imate viharno življenje....In da...za epileptike je priporočlivo da uživajo čim manj oglikovih hidratov, od teh pa so najbolj rizični mono in disaharidi, predvsem v čisti oblki, ne toliko v medu in sadju.
Tiste razlage, da je razlog tudi iz prejšnjih življenj so sicer stvar posameznika. Ko vsak od vas prišel do pravega spoznanja, da svoje življenje vstvarja sam in da je blaznio velika moč pozitivnih misli....
Za začetek priporočam ogled filma The secret in za nadgradnjo še film matrica (slednji je t.i. znanstveno fantastični.....sprostite se...odprite duha, odklopite zavorein morda boste tudi vi dojeli kaj film poskuša povedat....namig:poskušajte naredit asociacijo z svojim življenjem)
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

OdgovorNapisal/-a lameh » 30 mar 2007, 22:01

Pozdravljeni!
Zelo zanimivo! Je to samo teorija ali je tudi nekje dokazano v praksi. Namreč zveni zelo preprosto. Pri katerih vrstah E je možna uporaba te metode. Katere vrste napadov lahko na ta način preprečimo,...
Raspiši se malo,... vendar le iz lastnih izkušnjah. Pustimo tisto: domnevam, mislim, slišal sem, morda,...
Naučana fantastika nimata nič skupnega z epilepsio (vsaj po moji logiki in izkušnjah).
lameh
 
Prispevkov: 105
Pridružen: 04 nov 2005, 00:48
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a matej_g » 30 mar 2007, 23:56

Bom tolk fer in govotu le o dvojih izkušnjah...
Za začetek si je najprej dobr predstavljat kako možgani izgledajo, iz česa so sestavljeni in kako funkcionirajo, kakšna so valovna stanjja možganov (alfa, beta theta, itd.) Če pripišeš svoj e-naslov bi se lah konkratn pogovorila. sicer pa so to drgač osnove biologije...no mi smo na faxu imeli tudi biokemijo.
Kako se tvori spomin? Naš spomin bi lahko kr zelo primerjali z temili novimi USB ključi...ampak samo deloma. Vš, informacija ni zapisana kot si nekateri predstavljajo v smislu da maš kako buklo v možganih al pa cdjko. Zapisuje se tako, da se med celicami vzpostavijo določene povezave. Večkrat ko so te povezave v rabi, bolj se utrdijo. Dober primer je učenje. Večkrat ko snov predelač bolj se ti..kot temu rečemo vtisne v spomin. To ni rekla kazala varianta.
Podobno je tudi z napadom...isti princip.. možgani si sapomnijo poti oz. so tolkokrat prevožene...no sej o tem sem že pisal.
Zdej pa k moji konkretni epislepsiji. Jas imam oz vedno bolj sem prepričan v to da nimam več generalizirane napade....sicer pa sploh ne verjamem da je to keč. Ugotovu sem tudi da je nujno treba menjat monitor z LCDjem pa naj stane kolkr če sploh še maš fotosenzibilno epilepsijo. Pa ne v diskoteke kjer majo stroboskope in svetlobne efekte.
Hrana? Takole je, da jas sem kar sam od sebe začutil takrat ko se mi je začela odvijat ta ...recmo temu transformacija sam to preveč čudno zveni. No od takrat men sladke stvari niti ne sedejo več. Včasih sem pojedu fuul čokolade...zdej...ma mi sploh ne paše. Piškoti...bljak.
Por in pa predvsem ČEBULA baje nista uredu...no, čebule jas niti slučajno ne maram...veš včasih e odgovor v tebi... Problem je če si preveč zaposljen z drugimi zadevami pa nase pozabiš, verjameš le zdravnikom in se drogiraš z tabletami. Z vsem spoštovanjem do zdravnikov. Ja...prehrana definitivno meni osebno...mediteranske zadeve in občasno samo kaki kreminatlci al pa čevapčiči pa to je res veliiika redkost...drgač pa morski sadeži...in pa predvsem veliiiiiiko sadja n zlenjave. Ne, ne mi verjet na besedo da bo pa to kr generalno pomagalo. Prosim, imejte neko mero skeptičnosti. Ne maram koga furat na kriva pota ker se mi to ne zdi fer.
Čustvene blokade, notranji viharji, pomanjkanje starševske ljubezni.... ja, čustva niso nedovžna reč, to vam bo zatrdil vsak prihijater. Če se ne počutiš svobodnega ali pa da stvari zatiraš v sebi je to blazno slabo...jas sem se recmo odločil in sem dal vse na dan... razčistil sem z večino bivših punc, pogovoril z starši, priznal dolgo zatajevano ljubezen in še vrsto stvari...občutke pa moraš dočivet sam in jih ne bom opisoval.
Od takrat mi ni problem samo par ur spat na noč, met nestalen urnik spanja, pijem pravi čaj...občasno...popijem kak kozarček terana.....parkrat letno.
Moj cilj: biti brez zdravil, ker me ovirajo pri mojem duhovnem napredovanju...rad bi se osvobosil te spone in se jo bom.

Mimo grede...še enkrat bi toplo priporočal film THE SECRET
zlovdaj si ga z mulo ali kakor koli...vzami si čas za ga pogledat...potem po filmu si vsami nekaj časa da ozavestiš tisto kar si gledala...ubistvu sestavljanka je kompletna. Morda se ti bo odprl nov svet..morda bo odgovor...eh, sam še en trapast film in zguba cajta. Vedno več ljudi poznam ki so film gledali invsi, prav vsi ki so se odločli da bodo poskusli stvar tudi sami so navdušeni nad neverjetnimi rezultati. Jas sem tudi eden izmed njih. Res...fantastično.
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

OdgovorNapisal/-a katja1986 » 02 maj 2007, 14:06

:P
najprej en lep pozdrav vsem. pred 7 leti so mi odkrili epilepsijo na svetlobo. samo en napad sm mela. zdaj po 7 letih pa u 2 mesecih dva napada. sm tik pred tem bla da se zasekiram. vendar se strinjam z matejem. res z pozitivnimi misli se da preprečit, mogoče ni dokazano, vendar jaz vejamem da če si misliš da si zdrav potem si, vsaj v mojem primeru, ki ni tako hud. mogoče si omisliš kakšen hobi in nimaš časa mislit nato.

lepo je vedet da še nekdo misli kakor jaz,

res matej polepšov si mi dan hvala
katja1986
 
Prispevkov: 94
Pridružen: 27 apr 2007, 12:03

...

OdgovorNapisal/-a matej_g » 02 maj 2007, 16:39

Ja ni blema...sej to je tud en od mojih življenskih ciljev...naredit svet lepši in prijaznejši. Zdej bom govoril o moji vrsti epilepsije ki je tudi foto...karkoliže....
Uglavnem najbolj mi gre na živce ker je treba v stroboskop gledat in ko se frkvenca utripanja poveča se meni začnejo solsit oči in sploh ne vidim več jasno tiste lučke. Mislim da z pogleda zdravniške etike takole mučenje ni dopustno.
Drugo kar sem odkril se pa imenuje avtosugestija...ko mi merijo možganske valove sem se nazadnje koncentriral na umerjenost in globoko sproščenost... v poročilu je pol pisalo da je test praktično normalen....
V zadnjem času pa poslušam tudi eno posebno vrsto glasbe.... ubistvu je cel program, ki se imenuje holosync... vem da upliva tudi na moje dobro počutje in zdravje nasploh, čeprav nevrologi nejeverno zmajujejo z glavami. Stvar deluje na tehnologiji možganskih valov, kej več pa če je kdo zainteresiran za informacije mislim da mi lah na mail pošljete... sicer sem obljubil da posnetkov samih ne dajem naprej, lahko pa vam pošljem informacije....
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

OdgovorNapisal/-a Mimi » 02 maj 2007, 17:12

Pozdravljeni!

Ne vem če je to res tako enostavno.Gledam oz. opazujem kako stvari potekajo primoji hčeri.Ona dobi napad kot strela z jasnega in ga ne more kontrolirati ker se pred napadom počuti čisto dobro.Npr. včeraj vstala normalno pozajtrkovala sva se še pogovarjali se šla stuširat nato na wc nakar kar naenkrat bum padla na tla prebila arkado peljali na urgenco od tam v LJ. na urgenco slikat glavo in šivat,na kar kar naenkrat sredi sproščenega pogovorana urgenci spet epi napad z izgubo zavesti(napada ni nihče pričakoval),zato jo je dr poslal na nevrološko kliniko, kjer so jo tudi obdržali. Tam je med spanjem dobila še en napad z izgubo zavesti. Povejte kako naj ona prepreči potem te napade ki si jih prav nič ne želi o njih tudi ne premišljuje se ne pogovarja(zato sem jaz na forumu)in živi čisto normalno,napad pa se pojavi med pogovorom.
POZDRAVLJENI
Mimi
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 18 jan 2007, 18:13
Kraj: Kranj

...

OdgovorNapisal/-a matej_g » 02 maj 2007, 19:30

Jas sem mnenja, da ima vsaj večina če že ne kar vsi pred napadi neke simptome. Jas recimo sem jih ugotovil šele po par letih.... nato sem jih še par let ignoriral (se pravi dda sem vedel kaj utegne sledit, pa si nisem vzel časa zase)...nato sem jih sprejel in postal res pozoren nanje in sedaj čim se pojavijo pol misli preusmerim na kako pomirjujočo stvar...(saj poznate avtosugestijo...si govoriš da si umirjen,...)
poskusite še tole stran....http://www.centerpointe.com/
meni recimo pomaga...kot recimo temu stranski efekt. Drgač pa si daš gor slušalke s kako pomirjujočo glasbo al kej takega....
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

OdgovorNapisal/-a katja1986 » 03 maj 2007, 07:29

tudi jaz sem mela zdle zadne 4 leta eeg izvide normalne, celo brez terapije sem že bla. kar naenkrat napad, za katerega sploh ne vemo če je biu ker sem bla sama, kao dokaz je ugriz v jezik. po enem mesecu sem imela eeg pregled, ker sem bila mal živčna, ker se je šlo za podaljšanje vozniške pa ni bilo uredu. mislm da nekaj je na tem kar pravš matej in se tud strinjam s tabo. a ti maš izpit za avto. ker men je nevrologinja napisala da priporoča da 6 mesecev ne vozim, a kdo ve kako je s tem?

ker jst vem da sem zdrava samo morm se kontrolirat in mirno živet, se pravi brez prevelkega stresa. :P
katja1986
 
Prispevkov: 94
Pridružen: 27 apr 2007, 12:03

OdgovorNapisal/-a matej_g » 03 maj 2007, 08:30

Ja sem mel zadnji napad skoraj 2 leti nazaj in še ne morem delat ispita, esno pa razmišljam o tem ali bi ga sploh šel.....vprašanje vest, kot se temu reče. Nebi rad za ceno svojega udobja spravljal ostale v življensko nevarnost. Zaenkrat se tudi čisto vredu počutim brez avta in uglavnem v Lj štopam ali grem s kolesom ali pa na bus. Moje mnenje je tudi, da bi se dalo dosti bolje prit skozi če nebi bili pri vsaki bajti 4je avtomobili. Ko kolesarim skozi Lj pa kr puščajo avte na kolesarskih stezah in podobno....res so carji. Naslednjič bom vzel fotkič s sabo, zadeve poslikal in poslal policiji, pa naj pol oni urejujejo.

Mislim da epilepsija si ceer ni bolezen, ki te spremlja celo življenje, tako kot HIV in podobno, ampak lahko tudi izgine in se nikoli več ne pojavi.
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

OdgovorNapisal/-a katja1986 » 03 maj 2007, 08:50

ja jaz sem brez problema dobila dovoljenje za izpit in tudi težav nisem imela med vožnjo, ker u bistvu se lahko kontroliram.

težko je opisat da lahko preprečm če hočm če se mal potrudm, med vožnjo se tok skoncetriram da me tud svetloba ne zmoti. tudi jaz imam to fotosensibilno al neki tazga.
katja1986
 
Prispevkov: 94
Pridružen: 27 apr 2007, 12:03

OdgovorNapisal/-a matej_g » 03 maj 2007, 08:54

no, sej pol je ql.... ne vem ka dohtarji mutijo....
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

OdgovorNapisal/-a katja1986 » 03 maj 2007, 08:58

ja sej men je ful čudn k pridm tja da sem mela napad aha nejprej tablete ti podturijo, sej ne rečm, sam kaj pa če je kkšn drug vzrok, k tablete tok let jemat tud mislm da ni zdrav, al kaj...
katja1986
 
Prispevkov: 94
Pridružen: 27 apr 2007, 12:03

OdgovorNapisal/-a matej_g » 03 maj 2007, 09:04

Ja...itaq da zdravo...ledvice, jetra...sej zato nas tolkrat pošiljajo na preglede. Jest mislim da nam dohtarji skor namenoma vsilijo to da se identificiramo s to boleznijo...Vsaj ta pri katerem sem jas si niti ne vzame časa zame, ampak čist ko da sem ena številka tam...ne vem če je to odnos.... Jas sem prepričan da če se poistovetiš z boleznijo, pol se napadov ne boš otresel.... dobr, so še druge fore...jas sem pač znanje za to dobil šele pred kake pol leta...na žalost
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

OdgovorNapisal/-a katja1986 » 03 maj 2007, 09:12

kam pa hodš k zdravnici...
katja1986
 
Prispevkov: 94
Pridružen: 27 apr 2007, 12:03

OdgovorNapisal/-a matej_g » 03 maj 2007, 09:36

moj nevrolog je dr. Lorber
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana

Naslednja

Vrni se na Diskusija o Epilepsiji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron