kako se sproščate?

Za boljše življenje z Epilepsijo

kako se sproščate?

OdgovorNapisal/-a amis » 09 dec 2008, 17:25

Zanima me, kako se kaj sproščate. Predvsem v primeru, ko začutite (tisti, ki imate auro pred napadom), da se vam lahko pojavi napad. Sama sicer rada tečem, to mi pomaga, ampak imam zelo stresno službo in pogoji dela so "rahlo" nemogoči. Pogosto se mi v službi zgodi, da se mi začenja napad, takrat vzamem Frisium, ravno včeraj mi ni pomagal, zato sem šla domov in sedaj sem nekaj dni na bolniški, da se umirim, ampak se mi je danes spet pojavila aura, zadnje 3 tedne je skoraj vsak dan. Ker se temu ne morem izogniti, bi se rada seznanila z vsemi mogočimi načini sporščanja, ki jih vi uporabljate, da si pomagate. Samega strahu sem se v večini znebila. Problem je v tem, da ne želim jemati pomirjeval, ker imam že antiepikov dovolj.
amis
 
Prispevkov: 12
Pridružen: 09 dec 2007, 18:19

OdgovorNapisal/-a lee » 09 dec 2008, 22:37

Jaz poleti veliko kolesarim, pozimi pa poskušam čim več plavati. Drugače pa ti priporočam čim več gibanja v naravi, najbolje v gozdu, ker je tam veliko zelene barve, ker zelena barva najbolj sprošča. Zakaj zelena barva, pa obstajajo različne razlage, ena pravi, da je človek že od nekdaj obkrožen z zeleno barvo, druga pa, da je zelena barva točno na sredini vidnega spektra. Tudi jaz imam zelo stresno službo in se bojim, da ne bi spet dobil napada, čeprav sem ozdravljen, še posebaj pa zdaj, ker je med 30 in 40 letom starosti največja verjetnost, da se napad ponovi.
lee
 
Prispevkov: 20
Pridružen: 16 dec 2007, 16:27

OdgovorNapisal/-a matej_g » 13 apr 2009, 00:13

Poskusi z knjigo "The secret" ali istoimenskim filmom. Morda najdeš kaj zanimivega. Sam sem si tudi naložil nekaj filmov iz neta na temo sproščanja. Predvsem tai-chi (pozornost na gibih, motorika) in pa chi gong (akomulacija energije z posebnimi metodami dhanja in gibov). Najhitrejši način zame je tale: Stojim skori na prstih (na tistem delu stopala) in z zaprtimi očm stresam roke. Telo je vzravnano in hkrati mišece ohlapne. Tresem pa tako, da so roke ob selesu in jih dvigujem v ramenih in nato spustim da same padejo ob trupu. Takih vaj je še par, ampak lažje bi bilo pokazat.
matej_g
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 29 mar 2007, 19:39
Kraj: Ljublana


Vrni se na Diskusija o Epilepsiji

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron